in ,

4 πράγματα που θα πρέπει να έχει το newsletter ενός σταθμού

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί για να έχουν ισχυρή ταυτότητα αλλά και μεγάλη απήχηση χρειάζεται να δημιουργούν μια προσωπική σχέση με τους ακροατές. Ναι, οι παραγωγοί είναι ένας τρόπος να κρατηθεί ζωντανή αυτή η σχέση σε συνδυασμό με τις μουσικές και το προφίλ κάθε σταθμού. Πέρα, όμως, από όλα αυτά; Τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένας σταθμός για το κοινό του;

Newsletter, social media και οποιόδηποτε άλλο εργαλείο χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να γίνει η λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά. Η αποστολή newsletter μία ή δυο φορές το μήνα μεγαλώνει το έδαφος εμπιστοσύνης και οικειότητας με τους ακροατές. Το κλειδί, όμως, σε κάθε τι είναι η σωστή του χρήση γι’ αυτό είναι χρήσιμο να μάθετε ποια είναι τα 4 πράγματα που θα πρέπει να έχει το newsletter σας.

Νέα: Αυτό είναι άλλωστε και το πρώτο που ενδιαφέρει τον ακροατή. Αν του έχετε γίνει μια απαραίτητη, καθημερινή συνήθεια θέλει να γνωρίζει τα πάντα για ό, τι καινούργιο έρχεται ή κάποια αλλαγή που θα κάνετε. Και πάνω από όλα, θέλει να αισθανθεί κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

Προώθηση: Link του σταθμού, link του site, link των social media. Απαραίτητα για ευνόητους λόγους!

Καινούργιο content: Αν έχετε καινούργιο content στο site ή κάτι πολύ σημαντικό που θέλετε να επικοινωνήσετε, όπως π.χ. έναν μεγάλο διαγωνισμό, το newsletter είναι ένας ακόμη πετυχημένος τρόπος να το κάνετε.

Νέα στην μουσική: Ένας πολύ σημαντικός λόγος που οι ακροατές «κολλάνε» με έναν σταθμό είναι η μουσική που παίζει. Αυτή είναι που τους κρατάει συντροφιά, που τους ψυχαγωγεί και που την επόμενη μέρα θα ξαναβάλουν πάλι την ίδια συχνότητα. Αν τους ενημερώνετε για όλα τα νέα της μουσικής που ακούνε, αυτόματα έχετε καλύψει μια ανάγκη πολύ σημαντική για εκείνους.

Εξίσου σημαντικά με τα παραπάνω είναι η ενημέρωση για εκδηλώσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν το κοινό σας, η κριτική μιας συναυλίας που ήταν το big thing του μήνα ή οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία μπορεί να γίνει αφορμή για να ανοίξετε διάλογο με τους ακροατές σας.

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Πώς επιδρά ο COVID-19 στο ραδιόφωνο; (part1)

Μιλήστε στους ακροατές σας