in , ,

5+1 σπουδαίες ταινίες που η σκηνοθεσία τους ήταν γένους θηλυκού

Η αποθέωση μιας εμπνευσμένης σκηνοθεσίας είναι κάτι για το οποίο ζει ο κινηματογράφος και κυρίως το κοινό του. Δεν είναι λίγες οι ταινίες που έχουν σκηνοθετηθεί αριστουργηματικά, δημιουργώντας μια προσωπική ταυτότητα ή προτείνοντας νέους δρόμους αφήγησης. Κι αν οι περισσότερες ανήκουν σε αντρικά χέρια –λόγω του πλαισίου που λειτουργεί η βιομηχανία του χώρου – δεν είναι λίγες οι φορές που το όραμα και το ταλέντο της σκηνοθεσίας ανήκει σε γυναίκες. Δεν είναι φυσικά ζήτημα ανταγωνισμού αλλά ανάγκη αναγνώρισης ενός καλλιτεχνικού έργου που δεν προβλήθηκε όσο το άξιζε. Ιδού, λοιπόν, 6 σπουδαίες ταινίες που η σκηνοθεσία τους απογειώνει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.  

 

Α League of their own της Penny MarshallΗ απόδειξη ότι τα blockbusters δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση.

Zero Dark Thirty της Kathryn BigelowΗ καταγραφή της δίωξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν θα μπορούσε να έχει πιο ενδιαφέρουσα και εύστοχη αφήγηση. 

Monster της Patty JenkinsΗ αποκαλυπτική μεταμόρφωση της Charlize Theron σε serial killer σε συνδυασμό με την πολυεπίπεδη, ρεαλιστική δημιουργία ενός ρόλου με μεγάλη ειλικρίνεια, την βάζουν στις mustwatch ταινίες. 

The Farewell  της Lulu WangΌταν το προσωπικό γίνεται οικουμενικό έχουμε αριστουργήματα όπως αυτό. Μια ταινία που περνάει μέσα από τις οικογενειακές σχέσεις και μιλάει στην καρδιά του κάθε θεατή. 

Lost In Translation της Sofia CoppolaΔεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια καθόλου κλισέ ταινία με γερές δόσεις ρεαλισμού και ευαισθησίας που παραμένει μέχρι το τέλος αινιγματική. Πρόκειται για μια σπάνια στιγμή στην κινηματογραφική πραγματικότητα. 

You were never really here της Lynne Ramsay: Ένα πολύ ιδιαίτερο, σχεδόν προσωπικό θρίλερ το οποίο εξαντλεί την έννοια της έντασης και της δυναμικής μέχρι το τέλος. 

Είτε τις αγοράσετε, είτε τις νοικιάσετε είτε τις δείτε σε streaming θα γίνουν ένα σημαντικό κομμάτι στην συλλογή σας. 

What do you think?

Written by Thanos Galis

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

To μικρό cinematography σχολείο της Παρασκευής 27 Μαρτίου!

ALEXA Mini LF: Το επόμενο βήμα της ARRI