in ,

ALEXA Mini LF: Το επόμενο βήμα της ARRI

Η ALEXA Mini που βγήκε στην αγορά το 2017 ήταν αναμφισβήτητα μια κάμερα που αγαπήθηκε από μια πολύ μεγάλη μερίδα επαγγελματιών της κινηματογράφησης. Αυτή η μεγάλη ζήτηση υπήρξε η αφετηρία για το επόμενο βήμα της ARRI σε αυτό το μοντέλο. Η απόφαση, όμως, της εταιρείας δεν ήταν να φέρει κάτι εντελώς καινοτόμο στην επόμενη έκδοση της ALEXA Mini αλλά να βελτιώσει το αρχικό της μοντέλο.

Φυσικά πρόκειται για μια πολύ έξυπνη κίνηση. Όταν ενδιαφέρεσαι για τις προτιμήσεις του αγοραστικού σου κοινού, συγκεντρώνεις τα απαραίτητα δεδομένα και παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Η ARRI άκουσε πολύ προσεχτικά τι άρεσε και τι δεν άρεσε στους χρήστες της ALEXA Mini και τα εφάρμοσε σε ένα μοντέλο που ήδη είχε αγαπηθεί πολύ. Όταν μιλάμε, λοιπόν, για την ALEXA Mini LF μιλάμε για μια κορυφαία ψηφιακή κάμερα, όπως η ALEXA Mini, που χρησιμοποιείται στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής της Αμερικής, όπως στο Hollywood και το Netflix.

H ALEXA Mini LF έχει παρόμοιο μέγεθος και layout με την ALEXA Mini . Παρόλες τις υψηλής ποιότητας λειτουργίες της, ζυγίζει μόνο 300 γραμμάρια και αυτό είναι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Ποιες είναι, όμως, οι λειτουργίες της; Μεγάλος αισθητήρας ALEXA LF, Netflix Approved UHD έως 60fps, νέο Codex Compact για γρήγορα workflows, MVF-2 high resolution, εσωτερικά FSND filters, έξτρα υποδοχές και κουμπιά χρήστη, υψηλή ποιότητα εικόνας, υποδοχή μπαταρίας 12V V-Lock και Gold Mount. Η μεγαλύτερη διαφορά της με την ALEXA Mini είναι ότι η καινούργια έκδοση διαθέτει την μονάδα της στην αριστερή της πλευρά.

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της είναι ότι χρησιμοποιεί Peltier element, κάτι που διατηρεί τον αισθητήρα της εικόνας σε σταθερή θερμοκρασία. Αυτό άλλωστε είναι και το κλειδί της υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζει στην εικόνα. Φυσικά δεν είναι μια κάμερα που πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου μπορούν να αγοράσουν αλλά σίγουρα είναι μια κάμερα που αξίζει να νοικιάσει κανείς για την δουλειά του.

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

5+1 σπουδαίες ταινίες που η σκηνοθεσία τους ήταν γένους θηλυκού

Ραδιόφωνο και Κορονοϊός part 2