in ,

Η κατάλληλη στιγμή για να αναδείξεις την δημιουργικότητα σου

Οι καιροί άλλαξαν, το να κάνεις γύρισμα αυτή την στιγμή μοιάζει με μακρινό όνειρο. Συνεργείο με πολλά άτομα και διαφορετικά location, είναι μια απαγορευμένη συνταγή αυτή την περίοδο. Δυστυχώς η παραγωγή μίας ταινίας απαιτεί αρκετά άτομα.

Μήπως όμως πρέπει να αλλάξουμε αυτή την προσέγγιση;

Η πραγματικότητα έχει αλλάξει
Η παραγωγή είναι δύσκολη προς το παρόν καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε τον πολύ συνωστισμό. Η δημιουργία οποιουδήποτε οπτικοακουστικού περιεχομένου είναι μια ομαδική δουλειά που προς το παρόν είναι σε pause mode.

Θα παραιτηθείς ;

Η απάντηση είναι όχι, απελευθέρωσε την δημιουργικότητά σου και ανέδειξε το ταλέντο σου, πέρα από τα σύνορα. Και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σου.
Τα εμπόδια δεν πρέπει να σε σταματήσουν

Η δημιουργία ταινιών είναι κατά βάθος η τέχνη αντιμετώπισης συνεχών εμποδίων και δυσκολιών. Όποιος έχει βρεθεί σε γύρισμα μπορεί να το βεβαιώσει. Χάλασε το αυτοκίνητο που έπρεπε να είναι στην σκηνή, βρέχει, λείπουν props και η λίστα δεν έχει τέλος. Άλλωστε όπως έλεγε ο Νίτσε :

‘’Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Κι από τότε που ο άνεμος μου εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους.”
Όλα μπορούν να συμβούν γι’ αυτό οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες είναι αυτοί που απλά βρίσκουν λύσεις στην στιγμή.

Eίναι αυτοί που προσαρμόζονται και παράλληλα μέσα από τις δυσκολίες αναδεικνύουν την εφευρετικότητά τους και βρίσκουν τρόπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Μερικές φορές μάλιστα φτάνουν σε καλύτερο αποτελέσματα.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι δημιουργικό;

Τώρα όμως με όλες τις αλλαγές στην καθημερινότητα που αναγκαστικά μένουμε σπίτι κα κρατάμε αποστάσεις, τι γίνεται με την δημιουργικότητα; Μπαίνει στο ντουλάπι μέχρι να επανέλθει η ζωή μας στην προηγούμενη πραγματικότητα;

Η απάντηση είναι, απλά όχι. Αυτή την περίοδο σε όλο τον πλανήτη η κατανάλωση περιεχομένου αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Αρκετοί δημιουργοί έχουν έρθει αντιμετώποι με την πρόκληση και βρίσκουν λύσεις δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες με τα μέσα που διαθέτουν. Οι παραγωγές μπορεί να είναι με έναν ή δύο πρωταγωνιστές και οι ιστορίες αντανακλούν την χρονική στιγμή που ζούμε.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από καινούργιο περιεχόμενο
Τώρα που όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκαν πολλά φεστιβάλ και challenges που προωθούν την παραγωγή μικρού μήκους ταινιών τώρα που οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Τέρμα οι δικαιολογίες, απελευθέρωσε την δημιουργικότητα σου και δήλωσε συμμετοχή σε φεστιβάλ.

Αρκετές φορές μέσα από στην καθημερινότητα και την ρουτίνα ξεχνάμε την δημιουργική πλευρά της παραγωγικής διαδικασίας. Μήπως πρέπει να γράψεις ένα μικρού μήκους σενάριο και να κάνεις reset στην δημιουργικότητά σου;
Lights, camera, action…

What do you think?

Written by Eleni Agathonikiadou

Η Ελένη Αγαθονικιάδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας (στην πόλη του Μίλαν Κούντερα). Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία. Έχει βραβευτεί το 1998 στην Τσεχία και την Αυστρία για την μικρού μήκους ταινία "Η μύγα". Εργάζεται στην Ελλάδα και στην Τσεχία σε τηλεοπτικά σήριαλ, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και σε ταινίες μεγάλου μήκους.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

TVC Εμπορικού συλλόγου Αθηνών DP’s Version

Αντάπτορας Fotodiox Pro Fusion