in ,

Ντόμινο εξελίξεων με τα πιστωτικά τζίρου

Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στο χώρο της τηλεόρασης όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα που έχει αναδείξει το Business Today σχετικά με τις σκέψεις των σταθμών να καταργήσουν ήδη από φέτος τα πιστωτικά τζίρου για τους πελάτες.

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν διαφημιζόμενους να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τα media agencies τους αλλά και με σταθμούς και να έχουν προχωρήσει σε περικοπές budget, θέλοντας να μάθουν τι ακριβώς θα συμβεί στο τέλος της χρονιάς και τι έχουν να λαμβάνουν.

Επίσης, έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ημέρες πως συγκεκριμένοι Έλληνες διαφημιζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως οι κινήσεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν πως δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κίνδυνος αυτός ίσως να βαρύνει σημαντικά στην τελική απόφαση των καναλιών που, όπως όλα δείχνουν, δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή γραμμή. Δεν είναι όλοι πεπεισμένοι πως η κατάργηση των πιστωτικών τζίρου είναι η σωστή κίνηση, καθώς πέρα από τη φθορά που θα προκαλέσει στις σχέσεις με τους διαφημιζόμενους, μπορεί να εξελιχθεί και σε πρόβλημα για τα κανάλια, που σε πολλές περιπτώσεις βασίζονται σε προκαταβολές που δίνονται στο τέλος του χρόνου για τη διαμόρφωση του προγράμματος το πρώτο εξάμηνο κάθε νέας χρονιάς.

Γενικότερα, πρόκειται για ένα ζήτημα που μπορεί να βλάψει σημαντικά το όλο οικοσύστημα της επικοινωνίας και της διαφήμισης, και μάλλον το καλύτερο είναι να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ και των τριών πλευρών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα η αγορά.

 

Πηγή: Advertising.gr 

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

DB2003 Remote Control for RVR FM Radio Transmitters

C300 Mk3 το υπερόπλο της Canon