in ,

LoveLove

Πως μπορείς να κάνεις την διαφορά ως ραδιοφωνικός παραγωγός

Το ραδιόφωνο είναι αγαπημένο μέσο, η επικοινωνία μεταξύ των ακροατών και του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι πιο άμεση. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει μια φωνή που θα του ανεβάσει την διάθεση, θα τον διασκεδάσει και θα τον ταξιδέψει σε αγαπημένες μουσικές. Πως όμως μπορείς να αναπτύξεις αυτή την σχέση και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ακροατών;

Ας ανακαλύψουμε μερικά tips για να γίνει αυτή η σχέση πολύ πιο άμεση.

Χαμογέλα την ώρα που μιλάς

Ακόμη κι αν οι ακροατές δεν μπορούν να δουν το χαμόγελο σου, μπορούν να το αντιληφθούν από τον τόνο και την χροιά της φωνής. Το χαμόγελο δίνει αυτόματα την αίσθηση οικειότητας, δημιουργεί αμεσότητα και φιλικό κλίμα.

Το ραδιόφωνο κρατάει παρέα στους ακροατές κατά την διάρκεια της ημέρας τους, συνήθως όταν βρίσκονται καθοδόν και έχουν κολλήσει στην κίνηση, μαγειρεύουν, εργάζονται.
Η μουσική σε συνδυασμό με την ευχάριστη φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού μπορεί να κάνει την εμπειρία πολύ ευχάριστη. Αυτό μπορεί να ξεχωρίσει έναν παρουσιαστή από έναν άλλο που μπορεί να αποκτήσει ένα πιστό κοινό που δεν πρόκειται να αλλάξει συχνότητα

Η αμεσότητα κάνει τη διαφορα

Το ραδιόφωνο είναι πιο ζεστό ως μέσο και απευθύνεται σε πιο προσωπικό επίπεδο στους ακροατές, σε αντίθεση με την τηλεόραση που έχει πιο μαζικό χαρακτήρα. Η αντίθεση μεταξύ τηλεόρασης και ραδιοφώνου είναι τεράστια, στο ραδιόφωνο ο παραγωγός μιλάει και απευθύνεται σε ένα άτομο, ενώ στην τηλεόραση στο σύνολο.

Μίλα με αυτοπεποίθηση

Οι ακροατές ακούν και ο ραδιοφωνικός παραγωγός μιλάει, είναι σαν να βρίσκονται όλοι μαζί σε μια παρέα όπου ο παρουσιαστής είναι η ψυχή της παρέας. Όλοι περιμένουν να ακούσουν τις ιστορίες και τα σχόλια του.

Το ύφος πρέπει να είναι άμεσο και με αυτοπεποίθηση. Κανένας δεν θα παραμείνει συντονισμένος σε έναν ραδιοφωνικό παραγωγό με χλιαρό ύφος που δεν είναι σίγουρος για αυτό που λέει.

Άφησε την προσωπικότητά σου να φανεί

Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτό είναι που κάνει τον καθένα ξεχωριστό. Με το να προσπαθεί να αντιγράψει ένας νέος ραδιοφωνικός παραγωγός έναν ήδη επιτυχημένο, είναι αδύνατον να του επιφέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Γιατί;

Διότι οι ακροατές μπορούν εύκολα να αντιληφθούν κάποιον που προσπαθεί να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Δεν μπορεί να γίνει πιστό αντίγραφο και αυτό μπορεί να γίνει κουραστικό και για τον ίδιο.

Οι αυθεντικοί χαρακτήρες γίνονται εύκολα αγαπητοί από το κοινό γιατί έχουν άποψη και προσωπικότητα.

What do you think?

Written by Eleni Agathonikiadou

Η Ελένη Αγαθονικιάδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας (στην πόλη του Μίλαν Κούντερα). Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία. Έχει βραβευτεί το 1998 στην Τσεχία και την Αυστρία για την μικρού μήκους ταινία "Η μύγα". Εργάζεται στην Ελλάδα και στην Τσεχία σε τηλεοπτικά σήριαλ, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και σε ταινίες μεγάλου μήκους.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Broadcasting radio programs from remote locations

Πώς να ζεστάνεις την φωνή σου πριν την εκπομπή