in ,

Τα πιο δημοφιλή μικρόφωνα στο Broadcasting part1

Ακολουθεί ένα μικρό αφιέρωμα σε ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία στο broadcasting, το μικρόφωνο. Αν είστε λάτρης του ραδιοφώνου ή ασχολείστε με αυτό επαγγελματικά, σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο. Ξεκινάμε λοιπόν! 

Electro-Voice RE20 

Το Εlectro – Voice RE20 είναι από τα πιο παλιά και δημοφιλή μικρόφωνα στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται πάνω από 40 χρονιά και μέχρι σήμερα είναι ένα γερό χαρτί της γνωστής εταιρίας στην αγορά των μικροφώνων. Εκτός από αυτό, έχει μια ευρεία απόκριση συχνότητας που κυμαίνεται από 45 έως 18000 Hz, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να καταγράφετε αποτελεσματικά τη φωνη .Ναι, απαιτεί ένα υψηλής ποιότητας προενισχυτή για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεδομένης της τιμής και του γεγονότος ότι διαθέτει ένα περίβλημα από χάλυβα εξασφαλίζει μεγάλη ανθεκτικότητά του.Ο σχεδιασμός Variable-D ™ και το εσωτερικό pop filter συμβάλει στην βελτίωση των φωνητικών χωρίς τα ενοχλητικά “pop”,ενω διαθέτει  εσωτερικό  shock mount που μειώνει τον θόρυβο που προκαλείται από κραδασμούς

Electro-Voice RE27N/D

Το ElectroVoice RE27N/D είναι παρόμοιο με το RE20. Διαθέτει εξίσου μεταλλικό σώμα, τεχνολογία  Variable-D καθως και αποτελεσματική απομόνωση των ήχων του περιβάλλοντος. Η διαφορά του είναι ότι διαθέτει έναν ειδικό μαγνήτη που βελτιώνει την ευαισθησία του μικροφώνου και την απόκριση συχνότητας. Τι κερδίζουμε από αυτό; Έως και 6dB  ένταση ήχου σε σχέση με το  RE20, διατηρώντας παράλληλα το θόρυβο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Rode Broadcaster και Procaster 

 

Αυτά τα μικρόφωνα παρότι μοιάζουν εξωτερικά,τα χαρακτηριστικά τους έχουν  διαφορές μεταξύ τους.  Το  Broadcaster είναι πυκνωτικό (Μεγάλου Διαφράγματος) , ενώ to Procaster είναι δυναμικό . Η κατασκευή και των δύο είναι μεταλλική ενώ το σύνολο των χαρακτηριστικών  σε γενικές γραμμές μοιάζουν  με τα Electro-Voice .To Broadcaster  έχει μεγαλύτερο ευρος απόκρισης  συχνοτήτων από το Procaster, δίνοντάς του περισσότερες δυνατότητες για εφαρμογές πέραν της φωνητικής λήψης. Διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο φως “On Air“, το οποίο ενημερώνει τον παραγωγό  πότε είναι ενεργό. Τόσο το Broadcaster όσο και το Procaster είναι εξαιρετικά  μικρόφωνα φωνής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν On-Air. 

Shure SM7B 

 

Πρόκειται για ένα καρδιοειδές δυναμικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος με αποτέλεσμα να μας προσφέρει flat απόκριση συχνοτήτων 50 – 20000 Hz  .Διαθέτει διακόπτες επιλογής για την ενίσχυση μπάσου,και των  μεσαίων  κάτι που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να προσαρμόσει τον ήχο στις ανάγκες του. Επιπλέον  ακόμη πολύ σημαντικό είναι η ανθεκτικότητα του στους ηλεκτρομαγνητικούς βόμβους που μπορεί να προκληθούν από ηλεκτρονικά συστήματα.Κατάλληλο για Ραδιοφωνικές εκπομπές ή ηχογραφήσεις.

To θέμα με τα μικρόφωνα δεν εχει εξαντληθει θα επανέλθουμε σύντομα.
Εσεις ποιο μικρόφωνο χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια

What do you think?

Written by Thanos Galis

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

AEV Acuo 912 On Air Broadcast Mixing Console

10 έξυπνα tips για managing ραδιοφωνικών σταθμών