in

Τα υπέρ και τα κατά του γυρίσματος σε studio

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει είναι η ερώτηση αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις studio ή να επιλέξεις να κάνεις τις σκηνές σε location. Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά της επιλογής του studio και αναλόγως της περίπτωσης αποφασίζεις αν αποτελεί ιδανικό χώρο για το δικό σου project.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Πλήρης έλεγχος των συνθηκών

Κανένα καιρικό φαινόμενο, ούτε ήχοι που δεν περιλαμβάνονται μέσα στο σενάριο δεν θα σε ενοχλήσουν κατά την διάρκεια του γυρίσματος.

Τα studio έχουν ηχομόνωση και είναι ιδανικά για να κάνεις τις λήψεις ανενόχλητος από τους θορύβους του περιβάλλοντα χώρου.

Εύκολος χειρισμός των ημερήσιων / νυχτερινών πλάνων

Ο φωτισμός είναι πλήρως ελεγχόμενος, καθώς δεν υπάρχει φυσική πηγή φωτισμού. Όλα είναι ελεγχόμενα και μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της κάθε σκηνής.

Όπως και ο παράγοντας χρόνος δεν αποτελεί πρόβλημα αφού μια σεκάνς νυχτερινών σκηνών μπορεί να γυριστεί το πρωί και να διαρκέσει για αρκετές ώρες.

Ο προγραμματισμός των σκηνών μπορεί να είναι πιο ευέλικτος.

Εύκολη εναλλαγή χώρων

Το γύρισμα σε studio είναι πιο εύκολο καθώς η εναλλαγή χώρων γίνεται άμεσα και η προετοιμασία κάθε πλάνου παίρνει λιγότερο χρόνο απ’ ότι αν γυριζόταν σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα εσωτερικό γύρισμα σε studio είναι τελείως διαφορετικό από ένα άλλο που για να αλλάξεις χώρο θα πρέπει να μετακινήσεις το συνεργείο, τους ηθοποιούς και τον εξοπλισμό από τον έναν χώρο στον άλλο. Όλα τα μηχανήματα και τα props είναι συγκεντρωμένα σε έναν χώρο.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Κόστος studio

Αν το budget σου είναι χαμηλό, το κόστος για να κλείσεις ένα studio μπορεί να είναι απαγορευτικό ανάλογα με τις απαιτήσεις του γυρίσματος και τις μέρες που θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις.

Επίσης, αφού πρόκειται για studio, θα πρέπει να φτιαχτούν όλα τα σκηνικά από την αρχή και να βρεθούν όλα τα props, ό,τι χρειάζεσαι θα πρέπει να βρεθεί από την αρχή.

Ιδιαίτερη προσπάθεια για ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα

Αν η παραγωγή δεν έχει μεγάλο budget να επενδύσει στα σκηνικά και στον εξοπλισμό, το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται φτωχό και ερασιτεχνικό.

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Πως να γυρίσεις μια ταινία όταν δεν έχεις budget

Ο Τσιτσιπάς στο νέο σποτ για τον κορωνοϊό