in ,

LoveLove

Voicecasting.gr: Ψάχνοντας τη φωνή που κάνει τη διαφορά

Ο Θανάσης Γαλής μας δίνει τις λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή για όσους θέλουν να κάνουν μια ηχητική παραγωγή.

adb: Με ποια αφορμή δημιουργήθηκε το Voicecasting.gr; Ποια κενά εντοπίσατε και προχωρήσατε στη δημιουργία του;

Θ.Γ.: Ως studio ηχογράφησης είμαστε στο χώρο πολλά χρόνια και έχουμε δημιουργήσει πολλές παραγωγές. Μαζί με το team μας, παρατηρήσαμε όλη αυτήν την περίοδο το κενό που υπήρχε και έκανε πιο δύσκολη τη διαδικασία παραγωγής διαφημιστικών σποτ.

Συχνά οι πελάτες δεν ήξεραν τι φωνές να επιλέξουν. Οι εκφωνητές, όπως και οι ηθοποιοί που ασχολούνται με την εκφώνηση διαφημιστικών σποτ, είναι πάρα πολλοί και η επιλογή του κατάλληλου προσώπου για κάθε project αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Υπάρχουν πραγματικά υπέροχες φωνές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην τελική παραγωγή. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε συχνά ήταν ότι, από τη μία πλευρά, οι πελάτες ήθελαν οι ίδιοι να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει, αλλά δεν ήταν δυνατόν να έχουν πρόσβαση σε όλους του εκφωνητές.

Από την άλλη, πολλές καλές φωνές, είτε επαγγελματίες είτε ηθοποιοί, δεν επιλέγονταν για να πλαισιώσουν project που θα τους ταίριαζαν, λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε μια τέτοια βάση δεδομένων.

Επίσης, αρκετές φορές οι πελάτες θα ήθελαν να κάνουν casting ακούγοντας τους εκφωνητές που πίστευαν ότι θα τους ταίριαζαν, αλλά δίσταζαν, και δεν υπήρχε αυτή η υπηρεσία ως δυνατότητα. Όλα αυτά αποτελούσαν προβλήματα που συναντούσαμε καθημερινά μπροστά μας.

Φυσικά, στέλναμε demos σε πελάτες, αλλά πολλές φορές τους μπέρδευε και δεν ήξεραν ποια φωνή να επιλέξουν. Συχνά η παραγωγή καθυστερούσε σε αυτό το στάδιο. Έτσι, συζητώντας με την ομάδα παραγωγής του studio, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, που θα βοηθήσει και τους πελάτες και εμάς, ώστε η κάθε παραγωγή να βρει την κατάλληλη φωνή.

Έτσι γεννήθηκε το Voicecasting.gr. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη διαδικασία με απλά βήματα, ώστε σε λίγα λεπτά να μπορεί κάποιος να βρει αυτό που ζητάει. Η φωνή κάνει τη διαφορά και μπορεί πραγματικά να απογειώσει την παραγωγή. Αυτό το κενό ήρθε να συμπληρωθεί από το Voicecasting.gr, για να μπορεί κάθε παραγωγή να βρίσκει αυτό που της ταιριάζει, δημιουργώντας ένα άρτιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

adb: Μιλήστε μας πιο αναλυτικά για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Θ.Γ.: Οι υπηρεσίες που παρέχει το Voicecasting.gr απευθύνονται σε όσους θέλουν να κάνουν μια ηχητική παραγωγή. To site παρέχει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο, όπου σε τρία απλά βήματα βοηθάει το χρήστη να επιλέξει εκφωνητές που είναι κατάλληλοι για το project του.

Στο πρώτο βήμα, μπαίνοντας στο site μπορεί ο χρήστης να επιλέξει διάφορες παραμέτρους, όπως το φύλο, αν θέλει εκφωνητή ή ηθοποιό, ηλικιακή γκάμα και άλλα χαρακτηριστικά. Κατευθείαν σε αυτό το στάδιο ο χρήστης έχει πρόσβαση σε demos από άλλες δουλειές όπως και το βιογραφικό του κάθε εκφωνητή.

Το επόμενο στάδιο είναι κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την παραγωγή, όπως το ύφος, αν το τελικό προϊόν είναι τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό ή για άλλη χρήση κτλ. Σε αυτό το σημείο έχουμε μία επιπλέον παροχή για τον πελάτη, που είναι ένα ειδικό πεδίο, όπου μπορεί να μπει το κείμενο του σποτ και αμέσως να δοθεί αυτόματη εκτίμηση για τη διάρκεια (sec) του τελικού project.

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, γιατί δίνει την αίσθηση της διάρκειας της τελικής παραγωγής άμεσα. Η διάρκεια ειδικά ενός διαφημιστικού είναι μεγάλης σημασίας, καθώς καθορίζει το media plan που θα έχει σύμφωνα με το budget που διαθέτει.

Στο τελικό στάδιο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής, αν ο πελάτης επιθυμεί να κάνει την παραγωγή ή θέλει να κάνει casting στις φωνές που έχει επιλέξει (έως 5) πάνω στο συγκεκριμένο σενάριο. Αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία, η ομάδα του Voicecasting.gr επικοινωνεί μαζί του, για να τον ενημερώσει για το κόστος και για τη συνολική πορεία της παραγωγής του. Αν κάποιος, ωστόσο, δεν θέλει να επιλέξει ο ίδιος, υπάρχει η επιλογή να του προτείνουμε εμείς συγκεκριμένες φωνές που ταιριάζουν στη δική του παραγωγή.

adb: Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας;

Θ.Γ.: Η ιδέα γεννήθηκε μετά από πολλές συζητήσεις και προσπάθειες να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε πιο εύκολη, πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη τη διαδικασία της παραγωγής.

Τα πρώτα βήματα είχαν ήδη γίνει πριν από κάποια χρόνια, όταν δημιουργήθηκε η πλατφόρμα Music4media. Σιγά-σιγά βρίσκαμε λύσεις σε αρκετές παραμέτρους που δυσκόλευαν την παραγωγή. Η Music4media παρέχει μια τεράστια μουσική βιβλιοθήκη με μουσικές που μπορούν να επενδύσουν οποιοδήποτε project.

Η αρχειοθέτηση έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε χρησιμοποιώντας φίλτρα, απομονώνονται οι μουσικές που ταιριάζουν στο ύφος και τη φιλοσοφία του κάθε project. Σε παραγωγές που έχουν άλλες απαιτήσεις υπάρχει η δυνατότητα σύνθεσης πρωτότυπης μουσικής.

Όλα τα στάδια γίνονται από καταξιωμένους συνεργάτες και κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες της Ευρώπης: από τη σύνθεση, την ενορχήστρωση έως την εκτέλεση δίνουν την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα υψηλών προδιαγραφών τελικό αποτέλεσμα.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ήχο και την αίσθηση που παράγουν τα φυσικά μουσικά όργανα, η εκτέλεση από πραγματικούς καλλιτέχνες, είτε πρόκειται για μια συμφωνική ορχήστρα, ένα σόλο ή μια χορωδία.

Μια πολυτέλεια που ήταν απλησίαστη, τώρα μπορεί να γίνει απόλυτα ρεαλιστική. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο για τις φωνές, που πάντα αποτελούσαν ένα μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία ενός project. Έτσι γεννήθηκε η πλατφόρμα Voicecasting.gr, συμπληρώνοντας τον κύκλο εργασιών που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της κάθε παραγωγής.

adb: Σε ποιους απευθύνεται και πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του;

Θ.Γ.: Οι υπηρεσίες που παρέχει το Voicecasting.gr απευθύνονται σε διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες παραγωγής έως και απευθείας σε μικρές εταιρείες, δηλαδή σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια ηχογράφηση.

Τα project που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ανήκουν σε μια μεγάλη γκάμα: από παραγωγή σποτ, ηχητική επένδυση σε ντοκιμαντέρ έως και δημιουργία ηχητικού μηνύματος για χρήση μέσα σε καταστήματα ακόμη και για μηνύματα υποδοχής στο τηλεφωνικό κέντρο μιας εταιρείας. Μπορούμε να βρούμε τη λύση που ταιριάζει στην καθεμιά περίπτωση προσαρμόζοντας τις παραμέτρους, έχοντας ως στόχο την καλύτερη ποιότητα στο τελικό project μέσα στο δεδομένο budget της κάθε παραγωγής.

adb: Πόσο σημαντική είναι η εκφώνηση στην επικοινωνία ενός μηνύματος;

Θ.Γ.: Μια φωνή μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα διαφημιστικό σποτ. Οι επαγγελματίες εκφωνητές είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να «ερμηνεύουν» με τη φωνή τους ένα κείμενο. Η σωστή άρθρωση, η χροιά της φωνής, ο τονισμός των λέξεων και ο σωστός ρυθμός αναδεικνύουν τις έννοιες και το κείμενο ώστε να φτάσει στον ακροατή ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Από το απλό ηχογραφημένο μήνυμα υποδοχής στον τηλεφωνητή μιας εταιρείας, τις ανακοινώσεις σε ένα κατάστημα έως τη φωνητική επένδυση ενός διαφημιστικού σποτ όταν χρησιμοποιείται ένας επαγγελματίας εκφωνητής δίνει κύρος και επαγγελματισμό στο αποτέλεσμα.

Οι επαγγελματίες εκφωνητές έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο τη φωνή τους, ώστε να δημιουργούν μια οικειότητα με τον ακροατή. Ο τόνος και ο ρυθμός κεντρίζουν την προσοχή και παράλληλα κάνουν κατανοητό το μήνυμα.

Η σωστή εκφώνηση, σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική επένδυση, έρχεται να αναδείξει το τελικό προϊόν και το ύφος του σεναρίου. Ωστόσο, μερικές φορές προκύπτει μια άλλη ανάγκη. Το σενάριο έχει ειδικές απαιτήσεις υποκριτικής ή το προϊόν θέλει να υποστηριχτεί από κάποιον γνωστό ηθοποιό. Στην database του Voicecasting.gr έχουμε και αυτήν τη δυνατότητα επιλογής.

Ο χρήστης της σελίδας μπορεί να ακούσει προηγούμενες δουλειές και να επιλέξει έναν ηθοποιό. Άλλωστε, είναι αγαπητά και οικεία πρόσωπα στη συνείδηση του κοινού, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον εφόδιο ώστε το μήνυμα να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική. Στην πλατφόρμα Voicecasting.gr σκοπός μας είναι να κάνουμε παραγωγές που εξυπηρετούν την αρχική ιδέα στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Περισσότερα στο www.voicecasting.gr.

Πηγή: Advertising.gr 

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Νέα καμπάνια από την ΔΩΔΩΝΗ

Στη Frontstage ο Legend 88.6 της 24MEDIA