in ,

You can’t stop us η νέα viral διαφήμιση της Nike

Η καινούργια διαφημιστική καμπάνια της ΝΙΚΕ με τίτλο “You can’t stop us” είναι μία σύνθεση πολλών στιγμιοτύπων από αθλητικά στιγμιότυπα. Η παραγωγή του σποτ αποτέλεσε πρόκληση καθώς χρειάστηκαν 4.000 ώρες υλικό για να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Η πραγματική “μαγεία” του σποτ βρίσκεται στο μοντάζ του.

Το concept που έκανε την διαφορά

Κατά την διάρκεια του διαφημιστικού η οθόνη είναι χωρισμένη στα δύο. 36 ζευγάρια αθλητών περνάνε από την μία πλευρά του κάδρου στην άλλη και μεταμορφώνονται σε κάποιον άλλον αθλητή. Η μεγάλη δυσκολία βρισκόταν στον απόλυτο συγχρονισμό που έπρεπε να επιτευχθεί, καθώς οι κινήσεις των αθλητών έπρεπε να είναι απόλυτα εναρμονισμένες για να δημιουργηθεί η αίσθηση της ενότητας.

Σαν “ένα” σώμα η ένωση των πλάνων με αθλητές διαφορετικού φύλου, εθνικότητας, αναπηρίας, αποτυπώνει το μήνυμα της καμπάνιας με έναν εξαιρετικό τρόπο. Ανάμεσα στους αθλητές βρίσκονται και γνωστοί σταρ όπως ο Lebron James, η Serena Williams και ο Colin Kaepernick.

Η ισχύς εν τη ενώση

“Δεν είμαστε ποτέ μόνοι, και αυτή είναι η δύναμή μας”, αφηγείται κατά την διάρκεια του σποτ η σταρ του ποδοσφαίρου και ακτιβίστρια Meghan Rapinoe.
“Γνωρίζουμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων δεν θα είναι πάντα υπέρ μας”, συνεχίζει στην αφήγησή της η Rapinoe. “Αλλά ότι κι αν συμβεί, θα βρούμε την λύση. Κι όταν οι καταστάσεις δεν είναι δίκαιες, θα ενωθούμε για να φέρουμε την αλλαγή.”

Πιάνοντας τον παλμό της εποχής

Η Nike θέτει τα πρότυπα της αφηγηματικής διαφήμισης για άλλη μία φορά και πιάνει τον παλμό της εποχής σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην σύγχρονη πραγματικότητα. Η καμπάνια αποτυπώνει τις βαθιές αξίες του αθλητισμού και την αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Η καμπάνια έγινε viral

Η διαφήμιση μετράει λίγες μέρες ζωής και ήδη έχει προκαλέσει θετικά σχόλια και θερμή υποδοχή από τον κόσμο, κάνοντας viral την συγκεκριμένη καμπάνια. Η διαφήμιση έχει φτάσει πάνω από 48 εκατομμύρια views στο YouTube.

What do you think?

Written by Eleni Agathonikiadou

Η Ελένη Αγαθονικιάδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας (στην πόλη του Μίλαν Κούντερα). Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία. Έχει βραβευτεί το 1998 στην Τσεχία και την Αυστρία για την μικρού μήκους ταινία "Η μύγα". Εργάζεται στην Ελλάδα και στην Τσεχία σε τηλεοπτικά σήριαλ, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και σε ταινίες μεγάλου μήκους.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

ANT1: Αυτό είναι το πρόγραμμα της σεζόν 2020-2021

Η χρήση των χρωμάτων στο σινεμά