Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου (κάντε κλικ εδώ) συνεχίζουμε το μικρό μας αφιέρωμα στους επίδοξους web broadcasters! Έχοντας πάρει, λοιπόν, μια πρώτη ιδέα για το ποια λογισμικά μπορείτε να αξιοποιήσετε για την δημιουργία του δικού σας web radio, συνεχίζουμε με το δεύτερο πιο σημαντικό εργαλείο, τα μικρόφωνα.
Υπάρχουν πολλά μικρόφωνα που μπορούν να διεκπεραιώσουν τις βασικές ανάγκες του ήχου. Το πιο δημοφιλές είναι το Behringer B1. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο και οικονομικό μικρόφωνο, με ευρύ διάφραγμα που προσφέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με καθαρό ήχο. Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσετε και μια βάση για το μικρόφωνο σας, το οποίο θα το συγκρατεί στην θέση του και θα μειώνει τις δονήσεις, αυξάνοντας την ποιότητα του ήχου. Εκτός από όλα αυτά, αναγκαίο είναι φυσικά και ένα ζευγάρι ακουστικά. Κυκλοφορούν πολλά μοντέλα στην αγορά σε προσιτές τιμές οπότε αυτή η αγορά θα είναι και η πιο εύκολη!
Σειρά έχουν οι επεξεργαστές μικροφώνου που ενισχύουν και βελτιώνουν τον ήχο. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με τον επεξεργαστή μικροφώνου DBX 286S. Είναι πολύ απλός στον χειρισμό του, ενισχύει σημαντικά την φωνή του εκφωνητή και είναι αρκετά οικονομικός. Ένας καλός επεξεργαστής θα σας βοηθήσει και με τις λέξεις που το «σ» ακούγεται πολύ έντονο στο μικρόφωνο και δημιουργεί ενοχλητικό ήχο στον ακροατή.
Τέλος, όσον αφορά το σύστημα ήχου για διαχείριση πολλαπλών καναλιών- ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο στο broadcasting- την λεγόμενη «κονσόλα» δηλαδή, θα σας προτείναμε την Behringer DX2000USB Pro Mixer. Προσφέρει πολλές δυνατότητες μίξης για πολλά μικρόφωνα αλλά και εξωτερικές συσκευές. Μπορείτε να συνδέσετε έως και 2 μικρόφωνα (ένα για εσάς και ένα για τον καλεσμένο σας) ενώ η εγκατάσταση του είναι πολύ εύκολη γιατί χρειάζεται ένα απλό usb.