in , , ,

LoveLove

H TELEFUNKEN γιορτάζει την 20η επέτειο από την ίδρυσή της.

 

Η TELEFUNKEN Elektroakustik με εδρα το South Windsor στο Connecticut, ιδρύθηκε από τον Toni Fishman το 2001 – και ειναι  η αναβίωση της θρυλικής μαρκας  που ξεκίνησε ως  μια κοινοπραξία το 1903 μεταξύ της Siemens & Halske, οι οποίες ανέπτυξαν ασύρματη επικοινωνία για τον Γερμανικό Στρατό, και της AEG (General Electric Company), που έκαναν παρόμοια δουλειά για το Γερμανικό Ναυτικό. Όταν προέκυψε διαφωνία σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ο γερμανός αυτοκράτορας Kaiser Wilhelm II προέτρεψε τις δύο ομάδες να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους.

Ετσι προέκυψε το πρόθεμα «tele» που προέρχεται από την ελληνική λέξη  απόσταση και το  “funken” απο την  γερμανική λέξη σπίθα

Ο συνδιασμος και των δύο λέξεων σημαίνει εργασια μεσω ηλεκτρικού σπινθήρα.
Σήμερα, η TELEFUNKEN του 21 αιώνα  ακολουθεί πιστά την παράδοση της αριστείας και της καινοτομίας που καθιερώθηκε από την TELEFUNKEN GmbH της Γερμανίας πριν απο 100 χρόνια.
«Η TELEFUNKEN πρωτοστάτησε  στην τεχνολογία μετατροπέων και κατείχε την κορυφαία θέση στη σχεδίαση μικροφώνου καθ ‘όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα», εξηγεί ο Toni Fishman.

«Ενώ σταμάτησαν την παραγωγή τους το 1985, τα μικρόφωνά τους συνέχισαν να κατέχουν  υψηλή θέση στην εκτίμηση  της βιομηχανίας  των ήχογραφήσεων  ».

«Όμως με την πάροδο του χρόνου, η διατήρηση αυτών των πολύτιμων μικροφώνων έγινε όλο και πιο δύσκολη και απαγορευτικά ακριβή.»

Ο μύθος της  TELEFUNKEN Elektroakustik πραγματικά έλαμψε το 2000 όταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης Toni Fishman απέκτησε τα δικαιώματα για το όνομα και το λογότυπο για χρήση στη Βόρεια Αμερική.

Η εταιρεία ξεκίνησε με την “Αντίστροφη μηχανική προσέγγιση αρχικά  ενός μεμονωμένου εξαρτήματος μικροφώνου: του επιλογέα πολικού διαγράμματος για το ELA M 251.

Ο Toni Fishman είχε αγοράσει ένα πρωτότυπο Telefunken ELA M 251 για χρήση στο στούντιο ηχογράφησής του, αλλά όταν έφτασε ανακάλυψε ότι ο διακόπτης πολικού διαγράμματος δεν ήταν πλέον λειτουργικός.

Διαπιστώνοντας ότι αυτό ήταν ένα κοινό ζήτημα  σε ολα τα ιστορικά μικρόφωνα ELA 251 , γεννήθηκε η ιδέα της αναδημιουργίας του διακόπτη. Σχεδιάστηκε εκ νέου και τέθηκε σε παραγωγή για άλλους ιδιοκτήτες του ELA 251 που αντιμετώπιζαν  το ίδιο πρόβλημα με τον διαβόητo ελαττωματικό διακόπτη.

Πολλά πρωτότυπα έγγραφα και σχέδια  της  TELEFUNKEN και την AKG  αποκτήθηκαν και σε συνδυασμό με την πλήρη αντίστροφη μηχανική προσέγγιση , το ELA M 251 δημιουργήθηκε με σχολαστική ακρίβεια.

«Όταν πετύαμε αυτό το ορόσημο», λέει ο Toni Fishman, «ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε άλλα παρόμοια θρυλικά μικρόφωνα.

Στόχος μας είναι να εξετάσουμε κάθε κλασικό μικρόφωνο και να το επαναφέρουμε στη ζωή με πλήρη σεβασμό και προσοχή στις λεπτομέρειες οπως το πρωτότυπο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατασκευαστικης  ακριβείας, καταφέραμε να εφαρμόσουμε αυτήν τη γνώση σε μερικά εντελώς νέα σχέδια μικροφώνων που έχουν αποκτήσει ευρεία αποδοχή στη βιομηχανία ηχογραφήσεων.

Σήμερα, τα προϊόντα της Telefunken συνδυάζουν vintage στυλ και ήχο με την αξιοπιστία ενός σύγχρονου  μικροφώνου. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία εισήγαγε επίσης μια νέα σειρά
direct boxes, καλωδίων XLR για instruments, headphones για στούντιο και μια σειρά vacuum tubes

«Έχουμε αναπτύξει μια αρκετά εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη εδώ στο South Windsor», προσθέτει ο Toni Fishman. “Έχουμε ένα ολοκληρωμένο στούντιο ηχογράφησης  για ρεαλιστικές δοκιμές των νέων μικροφώνων  μας.”

Για περισσότερες πληροφορίες Telefunken Elektroakustikwww.telefunken-elektroakustik.com
Studio Analysis www.studioanalysis.com τηλ: 210 3304426

What do you think?

Davinci Resolve European Tour 2020 – Athens Stop

Ανακοίνωση της ΕΔΕΜ για τις αποφάσεις του ΣτΕ