in ,

LoveLove OMGOMG

Η εξέλιξη στις κονσόλες ήχου λέγεται CalrecTypeR

Η πρώτη αμιγώς ραδιοφωνική κονσόλα της Calrec είναι εδώ και λέγεται Type R! Είναι μια εξέλιξη στο broadcasting που περιμέναμε καιρό και σίγουρα θα μας φανεί πολύ χρήσιμη. Η Type R είναι κονσόλα ήχου τεχνολογίας ΑΕS-67, συμβατή με COTS switchers και ικανή να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Πρόκειται για επεκτάσιμη modular κατασκευή, η οποία προσφέρει υποστήριξη surround 5.1.. Οι μονάδες που διαθέτει είναι Large και Small soft panel με διάταξη και layout που καθορίζονται από τον χρήστη.
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της είναι η δυνατότητα προσαρμογής του ελέγχου της επιφάνειας εργασίας στις ανάγκες του χρήστη, με δυνατότητα καθορισμού λειτουργίας ανά διακόπτη. Το πόσο φιλική στο χρήστη είναι η καινοτομία της φαίνεται και από κάτι ακόμα. Κάθε μονάδα DSP Core είναι σε θέση να επεξεργάζεται περιβάλλοντα πολλαπλών μίξεων, κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Η επεξεργασία της Type R 

Πριν ξεκινήσουμε να σας πούμε κάποια βασικά πράγματα για τις δυνατότητες επεξεργασίας της Type R, είναι σημαντικό να αναφέρουμε το εξής: Η κεντρική μονάδα Core DSP διαθέτει 4 AES εισόδους και εξόδους, 8 αναλογικές εισόδους mic/line, 8 εξόδους line, 12 GPIO θύρες, 2 εξόδους ακουστικών και διπλά τροφοδοτικά. Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Πως η κεντρική μονάδα και τα ενσωματωμένα I/O παρέχουν όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός για την λειτουργία του. Αν αυξηθούν οι ανάγκες, τότε οι διαθέσιμες μονάδες I/O σε διάφορα configuration αλλά και το επεκτάσιμο DSP μπορούν να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.
Ποιες είναι, λοιπόν, οι δυνατότητες επεξεργασίας της Type R; Η κονσόλα μπορεί να λειτουργήσει στα 44.1, 48 και 96kHz και μπορεί να διαχειριστεί από 20 έως και 120 DSP κανάλια ανά κονσόλα και έως 3 κονσόλες ανά Core, ανάλογα με το επιλεγμένο DSP πακέτο.

Τι είναι το Calrec Assist; 
 
Πρόκειται για μια νέα, web-based εφαρμογή που αποτελεί το πρόγραμμα ελέγχου και διαχείρισης της κονσόλας. Παρέχει πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων της κονσόλας, δυνατότητα πρόσβασης σε πολλούς χρήστες ή περιορισμού της λειτουργικότητας για μεμονωμένους χρήστες ενώ επιτρέπει τον έλεγχο και χειρισμό τη κονσόλας χωρίς επιφάνειες εργασίας (fader & soft panels), προσφέροντας ακόμα ένα επίπεδο εφεδρείας.

Πολύ ωραία νέα για το broadcasting! Περιμένουμε εν καιρώ ακόμη περισσότερα!

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Το YouTube Kids τώρα και στην Ελλάδα!

Το νέο streaming της Cosmote TV (Open list) (0 submissions)