in ,

Το YouTube Kids τώρα και στην Ελλάδα!


Κινούμενα σχέδια, τραγούδια, εκπαιδευτικά βίντεο και ένα σωρό άλλα πράγματα προς εξερεύνηση και ανακάλυψη – αυτό είναι το YouTube Kids! Η εφαρμογή που έκανε θραύση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα μέσα από το Google Play και το App Store. Έτσι, τα παιδιά ηλικίας 3-12 ετών θα έχουν το δικό τους You Tube και θα μπορούν να απολαμβάνουν πλούσιο υλικό, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο!

Ο διευθυντής του Kids/Family & Education for Google/YouTube in EMEA, Gregory Dray, τόνισε πως το YouTube Kids είναι μια υπηρεσία streaming βίντεο για παιδιά που παραχωρεί τα εργαλεία ελέγχου στους γονείς ώστε η κάθε οικογένεια να διαμορφώνει την δική της εμπειρία περιεχομένου. Έτσι, τα παιδιά δεν χρειάζονται λογαριασμό στο Google για να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, ούτε μπορούν να ανεβάσουν βίντεο ή να σχολιάσουν το περιεχόμενο. Το μόνο που τους επιτρέπεται είναι να παρακολουθούν τα βίντεο.

Ωστόσο το YouTube Kids είναι εύχρηστο και για άλλους λόγους. Το περιβάλλον της εφαρμογής επιτρέπει στα παιδιά να περιηγηθούν με απόλυτη ελευθερία στο περιεχόμενο της γιατί έχει χωριστεί σε 4 κατηγορίες: παιχνίδια, μουσική, προγράμματα και εξερεύνηση. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένο χρονόμετρο στην οθόνη, μεγάλες εικόνες και πολύχρωμα σχέδια ώστε να κάνει αυτή την εμπειρία ακόμα πιο κατάλληλη και διασκεδαστική για τα παιδιά.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα επιλογής περιεχομένου από τους γονείς. Τι θα πει αυτό; Υπάρχει μια λειτουργία στην εφαρμογή που δίνει την ευκαιρία στους γονείς να ελέγχουν τι βλέπει το παιδί.  Η λειτουργία «εγκεκριμένο περιεχόμενο» δίνει πρόσβαση στους γονείς σε όλο το περιεχόμενο και με την σειρά τους εκείνοι μπορούν να επιλέξουν κάθε φορά ποια βίντεο θα παρακολουθήσει το παιδί τους.

Καλή αρχή, λοιπόν, στο You Tube Kids! Mπορείτε να το απολαύσετε μέσα από smartphones ή tablets ή ακόμη και από την τηλεόραση, μέσα από το ChromeCast, το Apple TV, τις κονσόλες παιχνιδιών, τη Smart TV ή το Android TV.

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Media Top20: Αυτό που έλειπε από τα fm

Η εξέλιξη στις κονσόλες ήχου λέγεται CalrecTypeR