in ,

Sachtler Tripad Comfort: Μια έξυπνη λύση για τους τρίποδες

 

Η κινηματογράφηση είναι μια διαδικασία χρονοβόρα αλλά και αρκετά περίπλοκη. Το shooting απαιτεί άμεσες και έξυπνες λύσεις στον εξοπλισμό για να μπορεί να παράγει εύκολα και σωστά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σκηνοθέτες και οπερατέρ προσπαθούν πάντα να βρουν τρόπους να μεταφέρουν την κάμερα από το ένα location στο άλλο, χωρίς να υπάρξει κάποια ζημιά αλλά εξασφαλίζοντας, παράλληλα, και τον πιο ξεκούραστο και ασφαλή τρόπο.

Εδώ ακριβώς έρχεται να προστεθεί το Bluestar TriPad Comfort για τρίποδες όπως το Sachtler Flowtech 100 & 75. Το ότι κατά την διάρκεια της μεταφοράς του τρίποδα στους ώμους η επιφάνεια του γλιστράει είναι γεγονός. Η προσθήκη, όμως, ενός μαλακού μαξιλαριού γύρω από το πόδι που ακουμπάει στον ώμο κάνει την μεταφορά αυτή πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη. Αυτή η τόσο απλή λύση πράγματι αποδεικνύεται πολύ πρακτική.

Η τοποθέτηση του Tripad είναι πολύ εύκολη. Παίρνετε το μαξιλάρι και το τυλίγεται γύρω από το πόδι του τρίποδα όσο πιο σφιχτά γίνεται. Συνήθως 8-10 cm κάτω από τον κόκκινο μάνταλο είναι το πιο κατάλληλο σημείο. Είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ ενώ η μία του πλευρά είναι τραχειά και η άλλη πιο μαλακή. Αυτό βοηθάει πολύ όταν π.χ. θέλετε να αλλάξετε φακούς στην κάμερα και δεν έχετε που να τους ακουμπήσετε. Βάλτε το Tripad στο έδαφος και χρησιμοποιήσετε την μαλακή του πλευρά. Φυσικά μπορείτε να το πλύνετε μετά ώστε να το διατηρήσετε καθαρό.

Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι η λειτουργία των μαγνητών του τρίποδα, κάτι που μπορεί να επηρεαστεί από το πάχος του μαξιλαριού. Για να είστε σίγουροι ότι το πόδι έχει λοκάρει σωστά με τον μαγνήτη μπορείτε να τυλίγετε το Tripad έτσι ώστε το πιο παχύ του μέρος να βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του ποδιού και όχι στην εσωτερική. Αυτό είναι απαραίτητο ειδικά αν σας διευκολύνει να χρησιμοποιήσετε δυο Tripads αντί για ένα.

Το πολύ απλό αυτό εξάρτημα μπορεί να δώσει εξίσου απλές λύσεις. Ευτυχώς υπάρχουν προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς πάνω την λογική του shooting καθώς φαίνεται να ακολουθούν πολύ εύστοχα τις ανάγκες του.

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Pilotfly Cavalier: Ένα έξυπνο και ευέλικτο roller

Handheld Shooting; 5 έξυπνα tips!