in ,

Web radios & Covid-19

 

Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας  Covid-19 έχει δώσει σε όλο τον κόσμο πολύ περισσότερο χρόνο από ότι αντέχει. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να τον αξιοποιήσει είναι να διαβάσει ένα βιβλίο, να δει ταινίες που πάντα ήθελε, να αναδιοργανώσει τα πράγματα γύρω του (και μέσα του). Παίρνει νέα ερεθίσματα, ζει κι άλλα συναισθήματα εκτός από τον φόβο και τον πανικό και νιώθει έστω για λίγο ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμη και μέσα σε αυτήν την συνθήκη. 

Όλα αυτά, όμως, λειτουργούν αποτελεσματικά σε πρώτη φάση. Γιατί είναι πολλά αυτά που μπορούν να του δώσουν τα βιβλία, οι ταινίες και η μουσική αλλά όχι αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο αίσθημα μοναξιάς: η επαφή με το εδώ και τώρα του έξω κόσμου. Να, λοιπόν, που το ραδιόφωνο – ειδικά τα web radios που το αντιπροσωπεύουν λίγο πιο δυναμικά στην digital εποχή – έρχεται να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Είναι πράγματι μια καλή ευκαιρία οι συχνότητες που εκπέμπουν μέσω ίντερνετ να γίνουν η καθημερινή «βόλτα» στον έξω κόσμο. 

Πώς μπορούν, λοιπόν, τα web radios να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη του κόσμου; Αρχικά μπορούν να δημιουργήσουν χώρο στο πρόγραμμα τους για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Η έγκυρη και ακριβής πληροφόρηση τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι που μπορεί να προσφέρει αξιοπιστία στον σταθμό αλλά και ακροαματικότητα. Είναι ένας τρόπος να αποφευχθεί η παγίδα της παραπληροφόρησης και να προωθηθεί η αναπαραγωγή μόνο διασταυρωμένων ειδήσεων. Το πιο σημαντικό, όμως, που μπορούν να κάνουν οι παραγωγοί των web radios είναι να μιλάνε και να ενημερώνουν χωρίς να επικοινωνούν τον φόβο που έτσι κι αλλιώς βιώνει ο κόσμος. Ο ψύχραιμος και ήρεμος λόγος τους είναι εκείνος που θα κρατήσει παρέα στους ακροατές και θα τους ενθαρρύνει να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί τους. Φυσικά τα social media μπορούν να παίξουν και αυτά σημαντικό ρόλο, αφού μπορούν να δώσουν βήμα σε όσα μοιράζονται οι ακροατές τους και έτσι ο διάλογος να γίνει ακόμη μεγαλύτερος και πιο προσωπικός. 

Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούνται τα μέσα επικοινωνίας προς την σωστή κατεύθυνση. Τώρα, ίσως, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για τέτοιου είδους αποφάσεις. 

 

What do you think?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Γιατί τα podcasts είναι το επόμενο trend

4 πράγματα που θα πρέπει να έχει το newsletter ενός σταθμού