in ,

To Hollywood ζεσταίνει τις μηχανές, οι παραγωγές ξεκινάνε

Η Καλιφόρνια όπου βρίσκεται η καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας ξεκινάει την παραγωγή κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και μουσικών παραγωγών στις 12 Ιουνίου. Η πανδημία γονάτισε μεγάλους κολοσσούς παραγωγής, δημιουργώντας μια τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον και τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία μια τόσο μεγάλη παύση στην παραγωγή.

Έφτασε η στιγμή για επανεκκίνηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τομέα δημόσιας υγείας της πολιτείας της Καλιφόρνια : «Οι μουσικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές μπορούν να ξεκινήσουν στην πολιτεία όχι πριν τις 12 Ιουνίου του 2020 και υπόκεινται στην έγκριση από τους υπαλλήλους δημόσιας υγείας της κομητείας εντός των δικαιοδοσιών όπου βρίσκεται η κάθε εταιρεία.

Η άδεια θα δίνεται μετά την επανεξέταση των τοπικών επιδημιολογικών δεδομένων αναλόγως της κατάστασης. Κριτήρια αποτελούν τα περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, το ποσοστό θετικών κρουσμάτων, η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανής αύξησης των περιστατικών από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, οι ευάλωτοι πληθυσμοί και η δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ.»

Βήμα – βήμα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια παρέλαβε από την επιτροπή Industry-Wide Labor-Management Safety Committee Task Force, μια αναφορά 22 σελίδων με επιπλέον μέτρα προστασίας για τους παραγωγούς καθώς γίνεται επανεκκίνηση των παραγωγών για να αποφευχθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Τα μέτρα προστασίας περιλαμβάνουν εξοπλισμό προσωπικής προστασίας για τους makeup artist, για τα συνεργεία, για τους ηθοποιούς όταν δεν γυρίζουν σκηνή, η χρήση virtual casting, η τήρηση αποστάσεων κατά τα γυρίσματα, ο καθαρισμός του χώρου, του εξοπλισμού και των αντικειμένων ανάμεσα σε κάθε αλλαγή σκηνής και πολλά άλλα.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν πολύ μεγάλες για το Hollywood. Πολλά συνεργεία έχασαν την δουλειά τους, ανερχόμενοι σκηνοθέτες έχασαν την ευκαιρία να δείξουν τις δουλειές τους καθώς πολλά φεστιβάλ ακυρώθηκαν και τα μεγάλα studios ξόδεψαν μεγάλα ποσά για την παραγωγή διαφημίσεων για project που θα μείνουν αρκετό διάστημα ακόμη στο συρτάρι.

Η βιομηχανία προσπαθεί να σταθεί σιγά-σιγά στα πόδια της ελπίζοντας να επανέρθει σε κανονικούς ρυθμούς.

What do you think?

Written by Eleni Agathonikiadou

Η Ελένη Αγαθονικιάδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας (στην πόλη του Μίλαν Κούντερα). Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία. Έχει βραβευτεί το 1998 στην Τσεχία και την Αυστρία για την μικρού μήκους ταινία "Η μύγα". Εργάζεται στην Ελλάδα και στην Τσεχία σε τηλεοπτικά σήριαλ, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και σε ταινίες μεγάλου μήκους.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

3 tips για πιο αποδοτική συνεργασία με τους ηθοποιούς

Είσαι λοιπόν ένας ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού σε μια πόλη της Ελλάδας