in ,

Sony ZV-1 η νέα camera αποκλειστικά για vloggers

Η Sony παρουσίασε τη νέα camera ειδικά κατασκευασμένη για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers. Το μικρό μέγεθος της μαζί με τις ενισχυμένες λειτουργίες έρχεται να δώσει λύσεις στις καθημερινές προκλήσεις του vlogging.

Η Sony ZV-1 διαθέτει αισθητήρα εικόνας 1.0-type stacked Exmor RS® CMOS με τσιπ DRAM και φακό 24-70mm  F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T.

Πάνω στο σώμα της μηχανής το mode dial έχει δώσει την θέση του σε ένα μεγάλο κουμπί εγγραφής και στην μπροστινή πλευρά υπάρχει ένα φως που αναβοσβήνει κατά την διάρκεια της εγγραφής, σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς κατά την διάρκεια του vlogging πολλές φορές η κάμερα μπορεί να μην γράφει και όλη η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Η οθόνη της κάμερας περιστρέφεται για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του κάδρου και η λειτουργία Background Defocus σου δίνει τη δυνατότητα να φλουτάρεις τo background για να δώσεις έμφαση στο πρόσωπο που βρίσκεται στο πλάνο.

Η ZV-1 μπορεί να έχει μικρό μέγεθος αλλά διαθέτει πολλές pro-level δυνατότητες όπως:

Εγγραφή βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning σε υψηλό ρυθμό bitXAVCS ™ codec

Tυπική είσοδο μικροφώνου 3,5 μμ, σύμφωνα με τις κλασικές προδιαγραφές της αγοράς

Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

Διαλειμματική λήψη για εκπληκτικά time-lapse βίντεο

Super Slow-Motion εγγραφή έως και 960fps

Συμβατότητα με την επιπρόσθετη (addon) λειτουργία «Movie Edit»  από την εφαρμογή για κινητά «Imaging Edge™» για σταθεροποίηση  εικόνας, κατά την επεξεργασία της δυνατότητας διαμόρφωσης των αναλογιών στα Highlights για το IG κλπ

Εστιάζει εκεί που θέλεις

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η τελευταία τεχνολογία auto focus, που σε εκπληκτικά γρήγορη ταχύτητα μπορεί να εστιάσει σωστά σε διαφορετικά αντικείμενα που μπαίνουν στο κάδρο. Αυτό την κάνει ιδανική για γύρισμα product review. Η ταχύτητα της εστίασης είναι γρήγορη κσι δεν χρειάζεται πλέον να τοποθετήσεις το χέρι πίσω από το αντικείμενο για να εστιάσει σωστά ο φακός.

Πάνω απ’ όλα το πρόσωπο

Η ZV-1 έχει λειτουργία real-time eye AF αναγνωρίζοντας το πρόσωπο και τα μάτια του ανθρώπου που βρίσκεται στο κάδρο, κλειδώνει το focus κρατώντας πάντα σωστά εστιασμένο το πλάνο ενώ ο άνθρωπος κινείται ελεύθερα και γρήγορα. Κάτι απαραίτητο κατά την διάρκεια του vlogging.

Επιπλέον η κάμερα χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία στο χρώμα για να αποδίδει σωστά την ποιότητα του χρώματος στο δέρμα τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο video.

Κρυστάλλινος ήχος

Η καλή ποιότητα περιεχομένου δεν σημαίνει απλά καλή εικόνα αλλά και καλό ήχο. Η ZV-1 διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας directional 3-capsule μικρόφωνο της Sony το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώνει τον ήχο από μπροστά καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο σωστά την φωνή και ελαχιστοποιώντας τον θόρυβο του φόντου ειδικά όταν λειτουργεί σε selfie mode. Για περισσότερη ευελιξία η Sony διαθέτει standard 3,5mm mic jack και Multi Interface Shoe (ΜΙ shoe) όπου μπορεί να συνδεθεί μια μεγάλη ποικιλία εξωτερικών μικροφώνων.

Live streaming με την ZV-1

H ZV-1 μπορεί να μετατραπεί σε webcam συνδέοντας την κάμερα μέσω USB στον υπολογιστή, έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις τεχνολογίες της μηχανής για άψογο αποτέλεσμα στο live streaming.

H ZV-1 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο και η τιμή της θα είναι γύρω στα 800 €.

What do you think?

Written by Eleni Agathonikiadou

Η Ελένη Αγαθονικιάδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας (στην πόλη του Μίλαν Κούντερα). Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία. Έχει βραβευτεί το 1998 στην Τσεχία και την Αυστρία για την μικρού μήκους ταινία "Η μύγα". Εργάζεται στην Ελλάδα και στην Τσεχία σε τηλεοπτικά σήριαλ, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και σε ταινίες μεγάλου μήκους.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Broadcasting from home 2020

Το Netflix ακυρώνει τους ανενεργούς λογαριασμούς