in ,

Η Γενική Συνέλευση των Ραδιοφώνων της EBU πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη στήριξη της ΕΡΤ.

Στην Αθήνα 27 και 28 Απριλίου και  με τη συνεργασία της ΕΡΤ,θα πραγματοποιηθεί η 29η Γενική Συνέλευση των ραδιοφώνων της EBU, με τη συμμετοχή να ξεπερνά τους  80 συνέδρους από τις χώρες μέλη της EBU.

Το κύριο θέμα της συνάντησης είναι η αναζήτηση τρόπων για να κάνουν το ραδιοφωνικό μέσο πιο ελκυστικό για τις νεότερες γενιές, εξερευνώντας τις εξελίξεις στο περιεχόμενο, τη μορφή και τη διανομή του ήχου, ειδικά στην εποχή του 5G, των έξυπνων αυτοκινήτων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Την έναρξη του συνεδριου  θα καλωσορίσει ο Διευθυντής Ραδιοφωνικών Σταθμών της Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ, Φώτης Απέργης. Στη συνάντηση θα μιλήσουν ο Graham Ellis του BBC και Πρόεδρος της Επιτροπής Ραδιοφώνου, ο Serge Schick του γαλλικού RFI και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ραδιοφώνου της EBU, η Sibyle Veil, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, ο Javier Sanchez, Διευθυντής Καινοτομίας στο Ισπανικό RTVE, και άλλοι.

Η δεύτερη ημέρα της συνέλευσης θα εχει ελληνικό ενδιαφέρον προκειται να γίνουν οι εκλογές για τη νέα Επιτροπή Ραδιοφωνίας  υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ.

Η Επιτροπή Ραδιοφωνίας είναι μια ζωτικής σημασίας οντότητα που επιβλέπει την λειτουργία του δικτύου, και του περιεχομένου (ραδιοφωνικών εκπομπών) σε ολη την Ελλάδα.

Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς και στην παροχή αμερόληπτων και ενημερωτικών ειδήσεων στο κοινό.

Ως εκ τούτου, οι εκλογές για τη νέα επιτροπή είναι μεγάλης σημασίας ,καθως η Επιτροπή Ραδιοφώνου συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του δικτύου της ΕΡΤ,

 

What do you think?

Νέα νομοθεσία για την εξασφάλιση πρόσβασης στα ραδιόφωνα του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω smart Speakers

Η εξέλιξη του διαδικτυακού ραδιοφώνου από το RealAudio στo streaming