in

LoveLove

Radiodays Europe: Η Αθήνα θα υποδεχθεί στις 9-11 Μαρτίου του 2025 το μεγαλύτερο σύνεδριο για το ραδιόφωνο

Διανύοντας δύο δεκαετίες από την τελευταία σημαντική διοργάνωση που σχετιζόταν με το ραδιόφωνο, συγκεκριμένα τη NAB Conference, η οποία κατέκτησε τότε την προσοχή της εγχώριας και διεθνούς ραδιοφωνικής κοινότητας, αυτή η σημαντική εκδήλωση έρχεται να κλείσει το χάσμα είκοσι ετών.

Θυμάμαι με νοσταλγία το τελευταίο μεγάλο συνέδριο του 2005 στο Hilton, το οποίο αποτέλεσε ένα ορόσημο για την ελληνική ραδιοφωνική κοινότητα, παρέχοντας εξειδικευμένα σεμινάρια και δυνατότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. Η συμμετοχή της Studio Analysis, με επικεφαλής τον Θ. Γαλή, και της Tanya Douglas-Juhasz, VP of International Development της Premiere Networks, καθώς και η χορηγία του Rick Dees, συνέβαλαν σημαντικά στην αξέχαστη εκδήλωση. Επιπλέον, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Athens Radio Deejay 95.2, με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση μας να μεταδώσει ζωντανά το μεγάλο πάρτι στο Galaxy Cocktail Bar του Hilton.

Τώρα, το Radiodays Europe προσφέρει μια νέα ευκαιρία για την ελληνική ραδιοφωνική σκηνή να αναδειχθεί και να συνεχίσει την καινοτομία. Την τιμητική ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ, Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, από το Μόναχο, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της επιλογής της Αθήνας να φιλοξενήσει το συνέδριο από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2025.

Αυτό το γεγονός ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στον χάρτη της διεθνούς ραδιοφωνικής κοινότητας και επισημαίνει την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και προσαρμογή στις νέες τάσεις του αγαπημένου μέσου.

Με το μότο «Radio | Audio | Podcast», το Radiodays Europe εστιάζει στην πολυμορφία και την εξέλιξη των μέσων, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητά τους στη σύγχρονη εποχή.

Η Αθήνα, φιλοξενώντας το Radiodays Europe το 2025, έχει τη μοναδική ευκαιρία να γίνει ένα κέντρο συνάντησης για επαγγελματίες του ραδιοφώνου, παραγωγούς podcasts, καινοτόμους δημιουργούς και ειδικούς στο Radio programming – imaging από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή περίπου 1.800 ατόμων από διάφορες χώρες στο Μόναχο φέτος, με δυνατές ελληνικές παρουσίες όπως η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου της Frontstage entertainment , δείχνει τη δυναμική που διαθέτει το ραδιόφωνο και οι σύγχρονες μορφές ηχητικού περιεχομένου.

Η επιλογή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ως χώρου διεξαγωγής είναι ένα ακόμα σημείο που υπογραμμίζει την ποιότητα και την αξία που η διοργάνωση αποδίδει στην εμπειρία των συμμετεχόντων.

Ενώ η ψηφιακή εποχή συνεχίζει να εξελίσσεται, το ραδιόφωνο παραμένει ένα ισχυρό μέσο, ικανό να προσαρμόζεται και να αναπτύσσεται. Η επερχόμενη διοργάνωση στην Αθήνα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τις τελευταίες τάσεις , να ανακαλύψουν νέες ιδέες και να συνδεθούν με επαγγελματίες του ραδιοφώνου από όλο τον κόσμο. See you in Athens!

What do you think?

Written by Thanos Galis

Ενισχύστε την οπτική παρουσία του ραδιοφωνικού σας σταθμού στα κοινωνικά δίκτυα με το CAMCON Trigger Box της D&R.

Ο Πάνος Γκόλφης θα καλύψει δημοσιογραφικά την NAB 2024 ξανά, μετά από 21 χρόνια!