in ,

LoveLove

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αναπόφευκτα θα αναδιαμορφώσει το ραδιοφωνικό τοπίο

«Οι άνθρωποι δεν θα αντικατασταθούν από A.I. Artificial Intelligence, αλλά άτομα θα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη».

ο Daniel Anstandig, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Futuri Media, παρουσίασε στα Radiodays Europe 2023 τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό που βασίζεται 100% σε τεχνητή νοημοσύνη Α.Ι και το ονομα αυτού  RadioGPT™

Υπάρχει μια προφανής τάση προς τη χρήση Α.Ι, όπως αποδεικνύουν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες του προγράμματος A.I ChatGPT που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την αμερικανική startup OpenAI.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογία Α.Ι, θα μεταμορφώσει το ραδιόφωνο ενω συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά τη μουσική βιομηχανία καθως και η εφαρμογή  DJ A.I στο Spotify συμβαδίζει με αυτές τις αλλαγές.

Eιναι μια πραγματικότητα πλέον η ανάγκη του κοινού για ολο και περισσότερο περιεχόμενο αλλά με τους δικούς του όρους.Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει το ραδιόφωνο που χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης,

Πώς ακριβώς θα φέρει  επανάσταση η εισαγωγή της τεχνολογίας  A.I στο ραδιόφωνο;

Η τεχνολογία τεχνητής  νοημοσύνης  σε σύγκριση με τις ανθρωπινες δυνατότητες ( ραδιοφωνικούς παραγωγούς) μπορεί πιο γρήγορα να παρέχει τοπικό περιεχόμενο, εξατομικευμένη μετάδοση ON-AIR , καθως επίσης και τις μεταβαλλόμενες τάσεις του κοινού στα social  καθώς μαθαίνει  να λειτουργεί απο τις παραμέτρους του χρήστη και τα στοιχεία που συλλέγει η εξελιγμένη πλατφόρμα RadioGPT™

Αναλυτικά :

Xρησιμοποιεί την τεχνολογία TopicPulse, η οποία σαρώνει το Facebook, το Twitter, το Instagram και 250.000+ άλλες πηγές ειδήσεων και πληροφοριών, για να προσδιορίσει ποια θέματα είναι δημοφιλή σε μια τοπική αγορά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία GPT-3, το RadioGPT™ δημιουργεί ένα σενάριο για χρήση on-air και οι φωνές A.I μετατρέπουν αυτό το σενάριο σε συναρπαστικό ήχο. To RadioGPT δεν ειναι ενα νέο ραδιοφωνο, αλλά ενα εργαλείο για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 το ραδιόφωνο της νέας εποχής, που θα τροφοδοτείται με τεχνητή νοημοσύνη A.I θα είναι σε θέση  να εξατομικεύσει την εμπειρία του ακροατή; 

Με το RadioGPT™  μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα εκφωνητών και στυλ , ανάλογα με το πρόγραμμα (music format), θα μπορείτε να  ενσωματώσετε ειδήσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα και τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας, να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις και να συμπεριλάβετε τοπικές ειδήσεις.

Στο ερώτημα εάν η τεχνητή νοημοσύνη είναι εχθρός ή σύμμαχός μας, ο Daniel Anstandig είναι σίγουρος ότι θα είναι σύμμαχός μας.

«Οι άνθρωποι δεν θα αντικατασταθούν από A.I. Artificial Intelligence, αλλά από άτομα που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη».

Όσον αφορά το ραδιόφωνο, η επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει, και ενώ παραμένουν κάποια κρίσιμα ερωτήματα, μαλλον δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε.

Το ραδιοφωνο τεχνητής νοημοσύνης είναι το μέλλον και είναι έτοιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες  Tanya Juhasz και Michael KindhartPremiere Networks / iHeart Media

e-mail: international(at)premierenetworks.com

What do you think?

Written by Thanos Galis

Copy Timer Μετρήστε τη διάρκεια εκφώνησης του κειμένου σας με ένα click

RED 96.3 Στο δυναμικό του ο Χάκος Περβανίδης