in ,

LoveLove

Το μέλλον του ραδιοφώνου είναι εδώ και ονομάζεται radio.Cloud

Η πιο έξυπνη λύση ON-AIR Playout FM Networking & DAB+

Η ραδιοφωνική μετάδοση έχει προχωρήσει πολύ σε σχέση με τις πρώτες μέρες της ελευθερης ραδιοφωνίας. Σήμερα, οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει ριζικά το τοπίο της διαχείρησης του ραδιοφωνικού προγράμματος. Πλέον οι Ρ/Σ μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες και να παρέχουν στους ακροατές υψηλής ποιότητας περιεχόμενο χωρίς περιορισμούς και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Πρωτοπόρος σε αυτόν τον τεχνολογικό μετασχηματισμό είναι το radio.Cloud, μια βραβευμένη πλατφόρμα ραδιοφωνικού αυτοματισμού ON-AIR Playout. Αυτή η τεχνολογία απλοποιεί τις καθημερινές διαδικασίες στο στούντιο, κάνοντας εύκολες όλες τις απομακρυσμένες συνδέσεις. Μερικές από αυτές τις λειτουργίες είναι το Live Remote broadcasting, η δημιουργία και ο προγραμματισμός των playlists – format clocks και η δυνατότητα αναγνώρισης αρχείων που έχουν δημιουργηθεί από προγράμματα Μusic Scheduling όπως το MusicMaster.

To radio.Cloud ειναι η ιδανική πλατφόρμα διαχείρησης και διανομής ροής προγράμματος, δικτύωσης Ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και καταγραφής του προγράμματος Audio Logger 24/7 βασισμένη 100% στο cloud. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά λογισμικά Ραδιοφωνικού αυτοματισμού το radio.Cloud μπορεί να διαμορφωθεί και να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες του Ρ/Σ.

Το radio.Cloud υποστηρίζει πρόσθετα VST plug-ins όπως επεξεργαστή φωνής και 6 band audio processor, για την μέγιστη εμπειρία ακρόασης.

Με το radio.Cloud, οι Ρ/Σ μπορούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη λύση με εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενo από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση WIFI στο διαδίκτυο. Η είσοδος στη πλατφόρμα γίνεται με την χρήση οποιασδήποτε συσκευής όπως Laptop, tablet, mobile IOS και Android.

Το radio.Cloud προσφέρει την δυνατότητα ενεργοποίησης voice ή audio processor και με την χρήση κονσόλας DAW controller οι απομακρυσμένοι ραδιοφωνικοι παραγωγοί-εκφωνητές έχουν διαθέσιμα ποτενσιόμετρα, πχ του μικροφώνου, της μουσικής καθώς και αλλες δυνατότητες όπως και η Ραδιοφωνική κονσόλα στο ON-AIR studio.

Το radio.Cloud συνεργάζεται με κονσόλες AoIP ή Virtual touch consoles – εικονικές κονσόλες αφής, διευκολύνοντας τους χειριστές να εξοικειωθούν γρήγορα στο νέο cloud περιβάλλον.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του radio.Cloud είναι η ικανότητα μεταφοράς με τη διαδικασία (drag and drop) όλων των αρχείων μουσικής, jingles, Radio ids, δελτίων κτλ, απευθείας στο format clock, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ομαλή μετάβαση απο το live πρόγραμμα/αναμετάδοση στο τοπικό περιεχόμενο π.χ διαφημίσεις, σήματα κ.ο.κ

Για πρώτη φορά ένα Cloud Radio Automation δίνει την δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης και αμφίδρομης επικοινωνίας του ON-AIR Studio με τα σημεια αναμετάδοσης πχ Live μουσικών/ενημερωτικών εκπομπών και ανταποκρίσεων μεταξύ του δικτύου των Ρ/Σ

Επιπλέον, το radio.Cloud προσφέρει μεγάλη ασφάλεια ακόμη και κατά τη διάρκεια απώλειας σύνδεσης στο διαδίκτυο με την ανακατεύθυνση της ροής προγράμματος σε Fanless PC Playout Box στο στούντιο ή απευθειας στο σημείο εκπομπής (βουνό). Αυτό διασφαλίζει ότι ο Ρ/Σ μπορεί να συνεχίσει να μεταδίδει το περιεχόμενο του απρόσκοπτα και χωρίς διακοπή,

Ένα άλλο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του radio.Cloud είναι η ικανότητά του να ενεργοποιεί απομακρυσμένη εικονική ζωντανή μετάδοση. Με το radio.Cloud, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και οι δημοσιογράφοι μπορούν να βγαίνουν LIVE ON-AIR από οποιαδήποτε συσκεύη και τοποθεσία με σύνδεση στο διαδίκτυο, κάτι που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στον Ρ/Σ. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για News Talk radios, αθλητικές μεταδόσεις, η όπου η Live σύνδεση είναι απαραίτητη.

Μέρος της καινοτομίας του radio.Cloud αποτελεί και η χρήση τεχνητής Νοημοσύνης «AI» Live. Ο υπεύθυνος ροής – προγράμματος κατά την διάρκεια του αυτόματου προγραμματισμού δηλώνει την διάρκεια του ηχητικού σε (seconds), την θεματολογία, την συχνότητα μετάδοσης και το radio.Cloud αναλαμβάνει να δημιουργήσει τα ηχητικά σενάρια των εκφώνησεων και την ενσωμάτωση στην ροή του προγράμματος με τις διαθέσιμες Α.Ι γυναικείες ή ανδρικές φωνές.
Eναλλακτικά για καλύτερο έλεγχο των ηχητικών αναφορών/ ένθετων υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν κείμενα του σταθμού.

Το Radio.Cloud έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο 160 Ρ/Σ σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Και τώρα, επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε Ελλάδα και Κύπρο, εστιάζοντας στα οφέλη και τις απεριόριστες δυνατότητες του Cloud σε σύγκριση με τα λογισμικά ραδιοφωνικού αυτοματισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και Demo επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της radio.Cloud σε Ελλάδα και Κύπρο Weformedia Europe, τηλ : 210 700 6174, 210 3304426  e-mail: info(at) weformedia.eu

What do you think?

11 points
Upvote Downvote

Το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ προσεγγίζει το 99% των Νορβηγών

Σύμπραξη Ant1 και Mega