in ,

World Radio Day – February 13 2022

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που έχει διατηρήσει τη χρήση του με την πάροδο του χρόνου. Είναι μια πλατφόρμα για την παροχή πληροφοριών, την εκπαίδευση των ανθρώπων, τη δυνατότητα έκφρασης μεταξύ των πολιτισμών και, φυσικά, την αναπαραγωγή όλης της αγαπημένης μας μουσικής. Ανεξάρτητα από το πόσο εξελιγμένη γίνεται η τεχνολογία, το ραδιόφωνο είναι ένα αναντικατάστατο μέσο, ​​ειδικά κατά την εμφάνιση φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών.

Πολλοί άνθρωποι στην ιστορία έχουν συμβάλει στην τελειοποίηση των ραδιοκυμάτων και των συχνοτήτων, αλλά ο Ιταλός εφευρέτης Guglielmo Marconi ήταν αυτός που απέδειξε τη σκοπιμότητα της επικοινωνίας μέσω του ραδιοφώνου. Έστειλε και έλαβε ένα τηλεγράφημα μέσω του πρώτου ραδιοφωνικού σήματος στην ιστορία από την Ιταλία το 1895. Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός στην Αμερική ιδρύθηκε στο Πίτσμπουργκ το 1919 και το ραδιόφωνο FM έκανε το ντεμπούτο του το 1939. Η μετάδοση μέσω ραδιοφώνου έγινε ψηφιακή το 1994, όταν η ροή ραδιοφώνου ξεκίνησε μέσω Διαδικτύου. Αυτό συνοδευόταν από τον πρώτο 24ωρο ραδιοφωνικό σταθμό μόνο στο διαδίκτυο.

Το 2011, στην 36η σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, η 13η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε από τον γενικό διευθυντή της UNESCO καθώς ήταν η ημερομηνία επετείου της διεθνούς ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δημιουργήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1946.

Χωρίς να χρησιμοποιεί ακριβό περιεχόμενο ή βίντεο, το ραδιόφωνο είναι το μόνο μέσο εκπομπής σήμερα που προσφέρει ψυχαγωγία, τοπικές ειδήσεις, αθλητικές ενημερώσεις, συζητήσεις, εξαιρετική μουσική και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μάρκετινγκ. Συντονιστείτε στον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα και απολαύστε!

What do you think?

100 χρόνια Παπαδοπούλου: Η ιστορία μίας οικογένειας Πώς γυρίστηκε η ταινία

Όμιλος ANTENNA: Μεγάλο deal με το MBC Group του Dubai