in

ΕΡΤ: Σημαντική αύξηση ακροαματικότητας των Ρ/Σ

Μεγάλη είναι η αύξηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ μέσα στον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την επίσημη Έρευνα Ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ.

Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο 2020 ώς τον Οκτώβριο 2021, το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos αλλά και η ΕΡΑ Σπορ που συμμετέχουν στις μετρήσεις της Αττικής, αύξησαν κατά 340.000 ακροατές κατά μέσον όρο την ημέρα, από 306.000 πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, σε μηνιαία βάση οι περισσότεροι από τους μισούς ακούν έναν από τους σταθμούς της ΕΡΤ, ενώ τέσσερις στους δέκα ακούν έναν μουσικό σταθμό της ΕΡΤ. Αθροιστικά οι μουσικοί σταθμοί της ΕΡΤ κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του 21,6% από πέρυσι.

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, την “κούρσα” οδηγεί το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο αύξησε το ακροατήριό του κατά 54,6%, φτάνοντας τους 119.000 ακροατές σε ημερήσια βάση, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Πολύ μεγάλη είναι επίσης και η άνοδος του Kosmos, το οποίο αύξησε το ακροατήριό του κατά 24,6%, ενώ το Kosmos έφτασε τους 109.000 ακροατές ημερησίως (από 87.000 πέρυσι). Σε ανοδική τροχιά κινείται και το Τρίτο Πρόγραμμα επιτυγχάνοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 5% του συνόλου των ακροατών του, ενώ συνεχίζει να διατηρεί το διαχρονικά πιστό ακροατήριό του.

Ως προς τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, το ειδησεογραφικό Πρώτο Πρόγραμμα κινείται ανοδικά, όπως και η ΕΡΑ Σπορ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ραδιοφωνία έχει προσθέσει στην οικογένειά της από τον Αύγουστο του ΄21 έναν ακόμα ραδιοφωνικό σταθμό, τον Zeppelin 106,7, ο οποίος εκπέμπει προς το παρόν μόνο στην Αττική και εντάσσεται πλέον στις μετρήσεις.

 

Πηγή: Advertising.gr 

What do you think?

Ο Γιάννης Πετρίδης επιλέγει τραγούδια για την οδήγηση

DEVA Broadcast Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!