in

CryCry LoveLove OMGOMG

ΕΕΤΤ. Αναβάθμιση συστημάτων ραδιογωνιομέτρησης για τους 1-30 MHZ. ΤΖΙΖ για τους ερασιτέχνες των Μεσαίων.

Η πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμού από τον ΕΕΤΤ για συστήματα ραδιογωνιομέτρησης νέας γενιάς, ειδικά για τις συχνότητες 1 με 30 Mhz, είναι ΤΖΙΖ για τους εραστές των Μεσαίων και όχι μόνο.

Εδώ και πολλά χρόνια τα Μεσαία ήταν και είναι η αγαπημένη μπάντα για τους απανταχού ραδιοερασιτέχνες της χώρας μας. ΑΜ και ΑΜ stereo φιλοξενούν σε πολλές συχνότητες μέρα και νύχτα πολλούς σταθμούς, σε όλη τη χώρα.

Είχαμε αναφερθεί στην παντελή έλλειψη αδειών για ιδιώτες στα Μεσαία σε προηγούμενο άρθρο. Παράλληλα είχαμε αναφέρει συνοπτικά το πώς και το γιατί ΔΕΝ έχουν δοθεί ποτε άδειες στη χώρα μας, ειδικά στα Μεσαία. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε. Ρίξτε μια ματιά στο προηγούμενο άρθρο.

Πρακτικά τώρα φαίνεται πως προετοιμάζεται μια νέα κατάσταση όσον αφορά τον έλεγχο των χαμηλών συχνοτήτων από το Κράτος. Για όλους εκείνους που εξασκούν χρόνια το αγαπημένο τους χόμπι «άφοβα» (και) την ημέρα, φαίνεται πως ο χρόνος αυτός τελειώνει.

Δίχως να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχουν κατά νου οι ιθύνοντες φαίνεται πως το Κρατος σκοπεύει να τελειώσει τους ατέλειωτους εραστές των Μεσαίων, πολλοί εκ των οποίων έχουν πάρουν καιρό τώρα πρωτοβουλίες, για να αποκτησουν άδειες μέχρι 1 η 2 Kw P.E.P.

Η απουσία του Νομικού Πλαισίου ίσως είναι μικρότερο πρόβλημα από την απουσία του επίσημου ΚΡΑΤΟΥΣ, που οφείλει να ασχοληθεί – επιτέλους – με το θέμα αυτό. Δεν είναι φυσιολογικό να είναι παρατημένη μια μπάντα που δίνει πολλές δυνατότητες εκπομπής της ελληνικής φωνής εντός και ΕΚΤΟΣ συνόρων. Ιδίως εκείνων που συνορεύουν με την Τουρκία.

Αλλα στη άκρη η πολιτική, το βασικότερο είναι πως μια μπάντα μένει εντελώς αναξιοποίητη στη χώρα μας. Πολλα χρόνια τώρα. Εάν παραλληλα ξεκινήσει ένα ανελέητο κυνήγι εκείνων που διατηρούν τα ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ζωντανά, θα δοθεί τελειωτικό χτύπημα στα ΑΜ. Θα εξαφανιστούν και οι λιγοστοί ακροατές.

Να διευκρινίσουμε πως ΠΑΝΤΑ μας ενδιαφέρει ως σελίδα να υπάρχει αφενός δικαιοσύνη και εκσυγχρονισμός, αλλά αφετέρου οργάνωση και όχι αναρχία. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως, εάν είναι να δοθούν ποτέ άδειες από το Κράτος, οι δικαιούχοι σαφώς θα πρέπει να πληρούν τις (όποιες) απαραίτητες ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Στους Πομπούς τους, και στο Πρόγραμμα τους επίσης.

Οι παλιές εποχές του ότι ναι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καιρός να δημιουργηθεί μια τάξη αλλα πρώτα μια δίκαιη αντιμετώπιση σε μια παραμελημένη μπάντα. Παράλληλα είναι ευκαιρία να ρίξει το Κράτος και μια ματιά εμπιστοσύνης στις ελληνικές βιοτεχνίες που κατασκευάζουν αξιοπρεπείς κατασκευές για τα Μεσαία. Στην Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα, αρκετά χρόνια τώρα, οι ελληνικοί πομποί ΑΜ είναι μια ευχάριστη έκπληξη για την συγκεκριμένη αγορά.

Επίσης και στην Ανατολή έχουν πουληθεί πολλές ανάλογες κατασκευές σε χώρες που ικανοποιούνται με τις προδιαγραφές των πομπών.
Όσο αφορά τώρα την ΕΕΤΤ και την ανανέωση του «στόλου» των συσκευών ραδιογωνιομέτρησης, ας ελπίσουμε ότι δεν θα στοχεύσει στα «τυφλά» στις χαμηλές συχνότητες.

What do you think?

Written by Kostas Sitopoulos

Ξεκίνησε το 1982 να ασχολείται με το πειρατικό ραδιόφωνο. Αρχικά διαβάζε μανιωδώς Τεχνική Εκλογή, τον Ερασιτέχνη, τις Ηλεκτρονικές Κατασκευές κτλ. Και μετα ένα ξεχωριστό δώρο του άλλαξε την ζωή. Ένας ξαδελφός του, ραδιοπειρατής στα Μεσαία, του έκανε δώρο ένα μικρό πομπουδάκι στα FM. Αυτό ήταν. Ακολούθησαν άλλοι μεγαλύτεροι πομποί και τελικά ακολούθησε το 1986 και το πρώτο δικαστήριο για ραδιοπειρατία. Στα 17 του δηλαδή. Λίγο αργότερα ξεκίνησε να σπουδάζει ηχολήπτης στην Σχολή Παπαντωνοπούλου αλλά τα παράτησε για να πάει στρατό. Όμως δεν παράτησε και το ραδιόφωνο. Μέσα στα επόμενα χρόνια τον φιλοξένησαν τα μικρόφωνα των Jeronimo Groovy 88.9 FM, Galaxy 92, Αθηνα 984, Kiss FM, Klik FM, Best Radio, Mad Radio, Easy FM, Nostos, Λάμψη FM κτλ. Και τότε ήρθε η πιο ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση. Να αναλάβει Διευθυντής Προγράμματος του VILLAGE FM 88,3. Ο σταθμός που μέσα σε 14 μήνες συγκέντρωσε 535.000 ακροατές στην Αθήνα, αγγίζοντας το 13,3 % ακροαματικότητα, νούμερο ρεκόρ για σταθμό με ξένο ρεπερτόριο, ακόμη και σήμερα. Επειτα πήγε για 2 χρόνια στην Κύπρο ως Διευθυντής προγράμματος και Σύμβουλος σε θέματα ραδιοφώνου. Παράλληλα έμπλεξε και με τον περιοδικό Τύπο, ακόμη και με εφημερίδες κτλ, αλλα πάντα η Νο1 αγάπη του ήταν και είναι το ραδιόφωνο. Μέχρι και σήμερα.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Πως επηρεάζονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί από αυτό?

Ο CoViD-19 και τα Μέσα Ενημέρωσης: Καταστροφή ή Αναγέννηση;