in , ,

LoveLove

Make it Bigger cinematography σεμινάριο το Σάββατο 4 Μαρτίου

Αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά cinematography σεμιναρίων που θα δώσει ο Πάνος Γκόλφης το 2023 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα 6ωρο εισαγωγικό σεμινάριο γύρω από τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να δώσει στις low-budget δουλειές του πολύ μεγαλύτερη εικόνα, film-like οργανικότητα και γενικότερο άρωμα Hollywood major studio film. Με άλλα λόγια, θα μάθετε πώς να είναι οι δουλειές σας άκρως κινηματογραφικές και όχι βίντεο, να μην χαρακτηρίζονται από άχαρη και αμήχανη βιντείλα/τηλεορασίλα, κάτι που βλέπουμε συνεχώς, 24/7, στην ελληνική τηλεόραση!

Στα επόμενα μεγάλα ολοήμερα cinematography masterclass sessions που θα γίνουν μετά το Πάσχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μεγάλα κινηματογραφικά πλατό, θα δείτε όλα αυτά στην πράξη, θα φωτίσουμε και θα τραβήξουμε με διαφορετικούς τρόπους, με διαφορετικά φωτιστικά σενάρια, μία δύσκολη κινηματογραφική σκηνή με ηθοποιούς, και μετά θα δείτε την σωστή αξιο-ποίηση αυτού του RAW υλικού με διαφορετικές συνθήκες και τρόπους χρωματικής επεξεργασίας, εταλονάζ/grading. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα!

Το κόστος του πρώτου σεμιναρίου της 4ης Μαρτίου στο New York Acting Studio στην Αθήνα είναι 70 ευρώ και όσοι προλάβουν και κάνουν την early bird κράτησή τους μέχρι την 1η Μαρτίου 2023 θα έχουν έκπτωση 40%, δηλαδή θα πληρώσουν μόνο 42 ευρώ.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες στο πρώτο εισαγωγικό σεμινάριο της 4ης Μαρτίου 2023 θα έχουν έκπτωση 50% σε όλα τα μεγάλα cinematography masterclass sessions που θα γίνουν μετά το Πάσχα σε μεγάλα κινηματογραφικά πλατό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Tα θέματα του σεμιναρίου της 4ης Μαρτίου

– Τα δέκα trade-secrets & tips που θα απογειώσουν τις low budget δουλειές σας και θα τις κάνουν να είναι και να φαίνονται πολύ μεγαλύτερες/πλουσιότερες, με μεγάλο production value.

– Πώς πρέπει να φωτίζουμε/τραβάμε τα ασυμπίεστα και συμπιεσμένα RAW και τα λογαριθμικά αρχεία μας (C-Log, V-Log, S-Log κ.α.) για να μην έχουμε προβλήματα μετά στο grading ειδικά με τα μειωμένης πληροφορίας 8μπιτα αρχεία.

-Πώς φωτίζουμε και μετά εταλονάρουμε το σπουδαιότερο asset της δουλειάς μας, τα skintones!

-Πως αντιμετωπίζουμε τα aliasing (έλιεζινκ) και moire (μουαρέ) και όλα τα άλλα κακά παρατρά-γουδα της υψηλής ανάλυσης και της 4Κ βιντείλας, δίνοντας στην εικόνα μας μεγαλύτερη κινημα-τογραφικότητα και οργανικότητα.

– Αισθητήρες full frame, Super-35, 4/3, και όλα τα τεχνικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα των διαφορετικών readouts! Επίσης οι καλύτερες σφαιρικές και αναμορφικές λύσεις και τα καλύτερα και πιο λειτουργικά aspect ratios για τα διαφορετικά ζανρ ταινιών.

– Γιατί πρέπει πάντα να προτιμάμε στα γυρίσματά μας βιντεοκάμερες και όχι υβριδικές dslr. Γιατί οι βιντεοκάμερες κάθε μορφής και κόστους μας δίνουν καλύτερη ποιότητα εικόνας για τις ταινίες μας! Πλήρης τεχνική παρουσίαση και ανάλυση.

– Πόση σημασία έχει στην πραγματική ζωή -και όχι σ’αυτή των διευθυντών marketing- όλη αυτή η μανία και η τρέλα με τα “K” και τις υψηλές αναλύσεις, και τα 15-16 stops δυναμικού εύρους! Με πολλά παραδείγματα ο Πάνος Γκόλφης θα σας δείξει πώς πολλές σπουδαίες ταινίες του Χόλι-γουντ, ταινίες αριστουργήματα αλλά και τεράστιες εμπορικά επιτυχίες, έγιναν με κάμερες και φιλμ-στοκ που είχαν πολύ λιγότερη ανάλυση και δυναμικό εύρος από τις υπερσύγχρονες σημε-ρινές ψηφιακές κάμερες.

Ολα τα παραπάνω θα αναλυθούν και θα τεκμηριωθούν με πολλά παραδείγματα από μεγάλες, γνωστές αλλά και μικρότερες, άγνωστες στο ευρύ κοινό, ταινίες και παραγωγές.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο της 4ης Μαρτίου θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σκληρό δίσκο για να παραλάβουν τα πολλά δώρα τους, υλικό χωρητικότητας μεγαλύτερης από 100 GB, σεμινάρια cinematography του Χόλιγουντ που δεν θα βρούν πουθενά αλλού, πολλά καταπληκτικά LUTs και plug-ins, templates και άλλα πολλά χρήσιμα κινηματογραφικά δώρα/εργαλεία που θα τους βοηθή-σουν πολύ στις επόμενες δουλειές τους αλλά και στο γενικότερο homework και αναζητήσεις τους.

 

What do you think?

Χάρης Παριανός: Στα Ermis Awards νικητής είναι ο κλάδος

easy 97.2: Νέα εκπομπή κάθε Σάββατο βράδυ με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη