in ,

LoveLove

Η Aptolux λανσάρει το MP-1 Light Panel – Modular Light for a Modular World

Ο καλος φωτισμός ειναι πάντα το ζητούμενο σε κάθε γύρισμα και τα φωτα οτι πιο σημαντικό στην εργαλειοθήκη ενός κινηματογραφιστή. Ο κακός φωτισμός μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο ακριβές κάμερες να δείχνουν φθηνες στην οθόνη. Όμως, την τελευταία δεκαετία, τα πακέτα φωτισμού μας προσφέρουν  απεριόριστες δυνατότητες  σε όλα τα επίπεδα και budget . Σήμερα, μια νέα εταιρεία μπαίνει στην αγορά με μια μοναδική προσέγγιση στον αρθρωτό φωτισμό. Η Aptolux λανσάρει το MP-1 Light Panel, το οποίο συνδυάζει την ιδέα του μπλοκ σε στυλ LEGO με στοιχεία σχεδιασμού δανεισμένα από την κηρήθρα της μέλισσας .

Ο νέος είναι ωραίος 

Ενώ άλλες εταιρείες φωτισμού έχουν κολλήσει με σχέδια τετράγωνης μορφής, η Aptolux κοίταξε τα μαθηματικά και τη φύση για έμπνευση. Κάθε μεμονωμένο πλαίσιο φωτός αποτελείται από ένα ισοσκελές τραπεζοειδές με connectos και pins σε κάθε πλευρά. Το φως εχει διαστάσεις 10,6 επί 3,7 ιντσών ,ενω μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί με έως και έξι άλλα φώτα για να κάνει πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις πίνακα. Το Aptolux MP-1 στοχεύει να αντικαταστήσει τα πιο συνηθισμένα πάνελ φωτισμού. Μικρά φώτα όπως το Apurture MC, πάνελ μεσαίου μεγέθους, φωτιστικά όπως το Digital Sputnik Voyager, striplights, ακόμη και δαχτυλίδια, όταν διαμορφώνονται σε σχήμα κηρήθρας.

Τα μεμονωμένα πάνελ MP-1  ξεκινούν απο τα  20W με απόδοση 2000 lumens και προσφέρουν 30 εφέ κινούμενων σχεδίων. Η Aptolux ισχυρίζεται ότι καλύπτει ένα εύρος θερμοκρασίας από 3000K έως 6000K με CRI 96 και TLCI 97. Οι μονάδες είναι ρυθμιζόμενες, αν και δεν είναι σαφές σε ποιες αυξήσεις. Οι σχετικές πληροφορίες εμφανίζονται σε μια μικρή οθόνη OLED στο πίσω μέρος, ακριβώς δίπλα στην μπαταρία Sony NP-F. Οι μονάδες μπορούν επίσης να τροφοδοτηθούν μέσω προσαρμογέα AC ή D-Tap ενω ψυχονται παθητικά.

Η Aptolux λανσάρει το MP-1 Light Panel μέσω μιας καμπάνιας προπαραγγελίας στον ιστότοπό τους ( έως τις 18 Νοεμβρίου). Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν ένα κιτ εκκίνησης με δύο πάνελ, ένα μεσαίο κιτ με τέσσερα πάνελ ή ένα πλήρες κιτ και με τις έξι μονάδες. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το MP-1 μπορεί να επεκταθεί με περισσότερα από έξι φώτα.

Το MP-1 παρέχει ευελιξία, φορητότητα και εξοικονόμηση χρόνου χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα.

Μόλις δοκιμάσουμε το MP-1 θα σας εχουμε περισσότερα

What do you think?

Written by Thanos Galis

Η WaveArt στην  IBC22

H MainConcept κυκλοφορεί τοv νεο codec VVC/H.266 SDK Beta και Demos Cloud-Ready 8K