in , , , , , , ,

LoveLove

Το pre-show report της παραμονής του reboot της IBC,

της μεγαλύτερης έκθεσης/συνέδριο της Ευρώπης απο τον Πάνο Γκόλφη

Χθες Πέμπτη 8-9-2022, παρά το μικρό χάος που δημιουργήθηκε στους δημοσιογράφους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προετοιμασίας του reboot της IBC. Αυτό που ξεχώρισε αμέσως χθες ήταν τα χαμόγελα όλων, τα χαμόγελα και οι πλάκες των ανθρώπων του RAI, των exhibitors, και των δημοσιογράφων. Παντού υπήρχε μια χαρά και αισιοδοξία λόγω της επανεκίνησης της IBC μετά την διετή απουσία της λόγω πανδημίας.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν το απόγευμα όταν οι δημοσιογράφοι στήθηκαν μπροστά από τις κάμερες του συστήματος face recognition για να παραλάβουν αυτόματα το δημοσιογραφικό τους badge. Τα συστήματα face recognition είχαν προβλήματα τα οποία αργότερα λύθηκαν.
Πάντως υπήρχε μια γενικότερη αναστάτωση στους δημοσιογράφους λόγω της αλλαγής, του relocation του press office. Στην φετινή IBC το press office δεν είναι εκεί όπου το ξέραμε όλα τα τελευταία 15-20 χρόνια, άλλαξε κτίριο και αίθουσα και γενικότερα άλλαξαν αρκετά πράγματα για τους δημοσιογράφους.
Το πρώτο press της φετινής IBC και το μοναδικό της χθεσινής μέρας
Χθες -παραδοσιακά όπως γινόταν πάντα τα τελευταία 10 χρόνια- έγινε το press lunch της εταιρείας Grass Valley στο ξενοδοχείο Novotel, πολύ κοντά στο εκθεσιακό RAI Amsterdam.

H Grass Valley είναι μια μεγάλη καναδέζικη εταιρεία που συνεργάζεται τα τελευταία 60 χρόνια με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας με κεντρικό σύνθημα “We Love Live” παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα και τις αναβαθμήσεις/βελτιώσεις των ήδη γνωστών στην αγορά συστημάτων.

Μιλάμε για state of the art μεταδόσεις IP αλλά και πλατφόρμες cloud υψηλής τεχνολογίας.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι σιγά-σιγά τα πάντα θα πάνε στο cloud, τα SDI δεν έχουν περισσότερη ζωή από 7-8 χρόνια ακόμα.

Αυτό που ήταν πολύ εντυπωσιακό από το χθεσινό press και την παρουσίασή του από τους διευθυντές της Grass Valley ήταν το AMPP (Agile Media Processing Platform) που το θυμόμαστε από την περσινή του παρουσίαση στην NAB, όπου και βραβεύτηκε ως “product of the year 2021”.

Το AMPP είναι μία απαιτητική cloud-native πλατφόρμα μεγάλων αθλητικών και άλλων τηλεοπτικών μεταδόσεων σε cloud τεχνολογία. Οι cloud-native πλατφόρμες σχεδιάστηκαν από την αρχή για να λειτουργούν σε δημόσια clouds με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το AMPP καλύπτει απολύτως όλες τις ανάγκες μια μεγάλης τηλεοπτικής παραγωγής που θέλει να απαλλαγεί για πάντα από τα καλώδια και τα BNC και να λειτουργεί εντελώς cloud.

Με άλλα λόγια, το AMPP σε καλύπτει σε όλα, Capture, κωδικοποίηση και τράνσφερ, μετατροπές κάθε είδους, δημιουργία media content με εφαρμογές switcher, edit, monitor, graphics, replay, αποθήκευση του content και διαχείριση, και στο τέλος διανομή/distribution όλων των υλικών.

Μία ευχάριστη έκπληξη ήταν η στιγμή που με πλησίασε η υπέροχη Ελπινίκη Κλάπας (Elpi Klapas) η υπεύθυνη marketing της μεγάλης εταιρείας και με ρώτησε αν είμαι έλληνας επειδή κι’αυτή είναι ελληνοκαναδέζα.

What do you think?

Written by Panos Golfis

ο Πάνος Γκόλφης, είναι βραβευμένος σε διεθνή φεστι-βάλ διευθυντής φωτογραφίας και φωτιστής με μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα και το εξω-τερικό. Έχει το μάτι του πίσω από κινηματογραφικές και φωτογραφικές μηχανές από μικρό παιδί καθώς σε ηλικία 6 ετών τραβούσε τις δικές του ταινίες με την προσωπική του Super-8 κινηματογραφική μηχανή και εμφάνιζε/τύπωνε A/M φωτογραφίες στο αυτοσχέδιο darkroom του πατέρα του.
Σπούδασε κινηματογράφο το 1992 στη Νέα Υόρκη, στη σχολή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στην NYFA (New York Film Academy) την πρώτη χρονιά λειτουργίας της σχολής πριν αλλάξει διεύθυνση/location και ιδιοκτησία.
Εχει έδρα του την Αθήνα και εργάζεται σε όλο τον κόσμο. Μιλάει αγγλικά και ιαπωνικά, φωτίζει θεατρικές, μουσικές παραστάσεις, όπερες και shows, και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, music-videos, εταιρικά βίντεο, διαφημιστικά.

Grass Valley Η σημαντική press coference της φετινής IBC 2022

ΙΒC 2022 μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας