in , , , , , , , , ,

Συνέντευξη του Mike Crimp του CEO της IBC

Ο Mike Crimp, chief executive officer της μεγαλύτερης κινηματογραφικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, της IBC, έδωσε συνέντευξη πριν λίγες μέρες στους καλούς συναδέλφους μας του περιοδικού TVBEurope Σεπτεμβρίου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, και μίλησε για την διετή αυτή απουσία της IBC λόγω της πανδημίας, αλλά και το restart του μεγάλου show που θα γίνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα highlights αυτής της συνέντευξης του Mr. IBC στο TVBEurope, και σε λίγες μέρες θα διαβάσετε πάλι εδώ την αποκλειστική συνέντευξή του που θα δώσει στον Πάνο Γκόλφη, τον απεσταλμένο του Cinematically.

 

 

Πώς αντιμετωπίσατε εσείς προσωπικά αλλά και η ομάδα σας που διοργανώνει την IBC όλες αυτές τις αναβολές και μεταφορές ημερομηνιών διεξαγωγής του σόου λόγω της πανδημίας;

Δεν ήταν μόνο για εμάς δύσκολα αυτά τα δύο χρόνια αλλά και για όλη την παγκόσμια κοινότητα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των media κάθε είδους. Καθώς ήταν αδύνατον να διοργανώσουμε ένα κανονικό σόου όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, αναγκαστήκαμε να εργαστούμε σκληρά για να το μετατρέψουμε σε virtual για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Τα καταφέραμε όμως και κρατήσαμε ενωμένη την παγκόσμια κοινότητα της IBC έστω και μ’αυτή την virtual, διαδικτυακή μορφή του σόου.
Τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε όλοι μας πολύ για να ανοίξουμε πάλι τις πόρτες του πρώτου physical show της IBC μετά την πανδημία. Το ευχάριστο και παρήγορο είναι η μεγάλη συμμετοχή που βλέπουμε των εταιρειών αλλά και των επισκεπτών. Είναι μεγάλη μας χαρά που θα υποδεχθούμε πάλι τους χιλιάδες επισκέπτες μας από κάθε γωνιά της γης και θα βρεθούμε και πάλι μαζί, in-person, πρόσωπο με πρόσωπο, και όχι μέσα από τις κάμερες των εφαρμογών τηλεδιάσκεψης.

Ποιά εξέλιξη της τεχνολογίας είναι αυτή που πιστεύετε ότι θα απασχολήσει τους επισκέπτες της φετινής IBC αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας γενικότερα;

Αναμφισβήτητα, αυτό που θα κυριαρχήσει τις μέρες αυτές στο Αμστερνταμ και την IBC θα είναι το cloud και τα low latency πρωτόκολλα. Τώρα πια το cloud workflow είναι ικανό να μας δώσει κινηματογραφικό content και επαγγελματικά πολυκάμερα αθλητικά feeds με πολύ μικρό latency, μεγαλώνοντας την media αλυσίδα εφαρμογών content που θα διαδίδεται μέσω cloud.

What do you think?

Written by Panos Golfis

ο Πάνος Γκόλφης, είναι βραβευμένος σε διεθνή φεστι-βάλ διευθυντής φωτογραφίας και φωτιστής με μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα και το εξω-τερικό. Έχει το μάτι του πίσω από κινηματογραφικές και φωτογραφικές μηχανές από μικρό παιδί καθώς σε ηλικία 6 ετών τραβούσε τις δικές του ταινίες με την προσωπική του Super-8 κινηματογραφική μηχανή και εμφάνιζε/τύπωνε A/M φωτογραφίες στο αυτοσχέδιο darkroom του πατέρα του.
Σπούδασε κινηματογράφο το 1992 στη Νέα Υόρκη, στη σχολή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στην NYFA (New York Film Academy) την πρώτη χρονιά λειτουργίας της σχολής πριν αλλάξει διεύθυνση/location και ιδιοκτησία.
Εχει έδρα του την Αθήνα και εργάζεται σε όλο τον κόσμο. Μιλάει αγγλικά και ιαπωνικά, φωτίζει θεατρικές, μουσικές παραστάσεις, όπερες και shows, και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, music-videos, εταιρικά βίντεο, διαφημιστικά.

To BBC Radio 2 ακύρωσε το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής μετά το θάνατο της βασίλισσας.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το restart της IBC 2022